Aardappelgratin

Romige aardappelen met knoflookaroma vallen altijd in de smaak, en hier lees je hoe je ze heel eenvoudig klaarmaakt.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

1 kg aardappelen, een glazige, zetmeelarme soort
4 teentjes knoflook
500 ml room
Zout & vers gemalen zwarte peper
Nootmuskaat, geraspt
150 g halfharde kaas, bv. Sbrinz, geraspt

Bereiding

1. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes van 5 mm dik en leg ze in laagjes in een ovenschaal.

2. Snij de knoflook in dunne plakjes, meng met de room en kruid stevig met zout, peper en nootmuskaat.

3. Giet de kruidige room over de aardappelen en bestrooi gelijkmatig met de geraspte kaas.

4. Zet de aardappelen op niveau 3, kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en stoom op 170°C gedurende 50 minuten.

Het geheim van de chef
Een aardappelgratin is een gerecht dat je snel kan maken en iets waar het hele gezin dol op is. Serveer recht uit de oven.

Bereidingstijd
Ca. 50 minuten