Brood met spekjes

Brood met spekjes

In dit huisgemaakte brood zorgen de spekblokjes voor een extra heerlijke smaak.

Ingrediënten

Voor 1 brood

150 g spek

300 ml lauwwarme melk

1 blokje (42 g) verse gist

500 g stevige witte bloem

5 g zout

1 el olijfolie

 

Stappen

1. Snij het spek in reepjes. Meng intussen de lauwe melk met de gist.

2. Hou 1 theelepel bloem opzij en zeef de rest in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Meng het zout met het spek, de olijfolie en het melk-/gistmengsel, en giet in het kuiltje. Kneed tot een homogeen deeg.

3. Zet het deeg op niveau 2, kies het 'Deeg Laten Rijzen' programma en laat rijzen op 40°C gedurende 30 minuten. Vorm een brood uit het gerezen deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Snij het brood 5 keer diagonaal enkele mm. in met een scherp mes om te voorkomen dat het gaat barsten. Bestrooi het brood met de bloem die je opzij hebt gehouden.

5. Zet het brood op niveau 2, kies het 'Deeg Laten Rijzen'- programma en laat opnieuw rijzen op 40°C gedurende 30 minuten. Als het deeg gerezen is, zet je het brood op niveau 2 en bak je het nog 40 minuten op 190°C op het 'Lage Vochtigheid'-programma.

6. Laat het brood afkoelen alvorens je het in sneden van 1 cm dik snijd met een gekarteld mes.