Het perfecte desembrood

Bakker Edwin Klaasen (Desemenzo) heeft een enorme passie voor het bakkersvak en (desem) brood in het bijzonder. Samen met Josephine (runner-up MasterChef 2016) ging hij aan de slag om het pérfecte desembrood te bakken. Hoe je dat doet? Check de video!

Voor het bakken van zijn perfecte brood gebruikt Edwin Klaasen de krachtige AEG keukenmachine en een AEG ProCombi Plus stoomoven. Wil je zelf aan de slag thuis? Hieronder vind je het recept!

Recept Woeste Knoest

100%    300 gram tarwevolkorenmeel

2%        6 gram zeezout

2%        6 gram verse bakkersgist

25%      80 gram zuurdesem

60%      180 gram water

BEREIDING

Meel, zout en water 5 minuten mengen en 5 minuten kneden.

Voeg gist en desem toe en kneed 5 minuten.

Denk eraan: je deegtemperatuur moet 27 °C zijn*.

*Tip: zet je deeg in een afgesloten ruimte, bijvoorbeeld de magnetron.

Deeg opbollen.

50 minuten laten rijzen bij een omgevingstemperatuur van 29 °C.

Je bol opmaken c.q. moduleren.

Deeg met de naad naar beneden in een mandje plaatsen met voldoende roggebloem.

Zet 50 minuten weg voor de narijs bij een omgevingstemperatuur van 31 °C.*

Voor het bakken het deeg met de naad naar boven draaien.

Bakken met stoom op 230 °C (AEG heteluchtoven met Plusteam) voor 30 minuten.