Geroosterde groenten met spek en salie

Geroosterde groenten met spek en salie

Deze smaakvolle geroosterde groenten zijn perfect als winters voorgerecht of als bijgerecht bij het zondagse braadstuk. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

½ bosje salie

1 wortel

1 courgette

1 kleine aubergine

1 gele paprika

1 rode paprika

peper en zout

6 el. olijfolie

100 g spekblokjes

1 citroen

Stappen

1. Pluk de blaadjes salie van het takje, hou 8 mooie blaadjes opzij en hak de rest in reepjes. Schil de wortel, was de courgette en de aubergine schoon en snij alles in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Maak de gele en rode paprika schoon en snij ze in reepjes van 10 mm.

2. Doe de groenten en de fijngehakte salie in een kom, breng op smaak met peper en zout, meng er de olijfolie onder en verdeel gelijkmatig over een bakplaat. Verdeel de spekblokjes over een tweede bakplaat. Pers het sap uit de citroen en giet de helft over het spek.

3. Bak het spek 12 min. op 220°C op ovenniveau 4 en de groenten op niveau 1 op het 'Multi Hetelucht'-programma. Doe de groenten daarna in een kom en breng ze op smaak met de rest van het citroensap, peper en zout. Leg het spek op een vel keukenpapier zodat het vet er wat kan uitlekken.

4. Verdeel de groenten over voorverwarmde borden en strooi er de spekblokjes en de blaadjes salie overheen.