Gestoomde aardappelen

Gestoomde aardappelen

Door aardappelen te stomen krijg je het perfecte resultaat, zonder vetstof en met meer voedingsstoffen. Bovendien smaken ze extra lekker.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: Met gestoomde aardappelen zet je in geen tijd een heerlijk gerecht op tafel. Gewoon mengen met wat pesto en eventueel wat gedroogde ham. Of bak ze goudbruin in de pan met spek en ui, doe er enkele eieren bij en kruid met een flinke draai van de pepermolen.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

1 kg aardappelen, een glazige, zetmeelarme soort

 

Zout

Stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes of schijfjes (15 mm dik).

  2. Bestrooi met een snufje zout en leg ze op het geperforeerde bakrooster (meegeleverd met de oven). Stoom 30-40 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'- programma.