Gebakken forel in 't groen

De eenvoud zelve, maar deze klassieke techniek levert telkens weer een heerlijk, sappig resultaat.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

2 bosjes peterselie, de blaadjes verwijderd en fijngehakt, de takjes opzij gehouden
100 g broodkruim
4 x 350 g volledige forel, ontweid en schoongemaakt
100 g zachte boter
Zout
1 citroen, in fijne schijfjes gesneden

Bereiding

1. Meng de fijngehakte peterselie met het broodkruim en doe in een ovenschaal.

2. Bestrijk de forel aan beide zijden met de zachte boter en als de buitenkant met wat zout.

3. Rol de forel door het broodkruimmengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Stop enkele takjes peterselie en een paar schijfjes citroen in de buikholte van elke forel.

5. Zet de forel op niveau 2, kies het 'Multi Hetelucht'-programma en bak op 230°C gedurende 15 minuten. Draai de forel halverwege de baktijd om.

Het geheim van de chef
Je kan een vis veel eenvoudiger fileren als hij gaar is. Snij met een keukenmes langs de ruggengraat en til de filet op; neem daarbij de staart en trek de ruggengraat volledig weg.

Serveertip
Serveer de volledige forel met gestoomde aardappelen en een salade.

Bereidingstijd
Ca. 15 minuten