Gemarineerde mosselen

Gemarineerde Mosselen

Als u snel en eenvoudig een gerecht wilt hebben dat er bovendien geweldig uitziet, zit u gebeiteld met deze Franse klassieker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

2 kleine bosjes peterselie

1 teentje knoflook

2 sjalotten

2 kg mosselen

2 laurierblaadjes

1 takje tijm

Zout

1 snufje witte peper, gemalen

15 g boter

50 ml witte wijn

150 ml room

Stappen

1. Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotten fijn. Spoel de mosselen twee of drie keer grondig schoon in koud water. Mosselen die open blijven staan of boven blijven drijven, gooit u weg. Verwijder mogelijke zeepokken en de baard van de schelpen met een mes.

2. Leg de mosselen in een ovenschaal of op een bakplaat. Doe er de knoflook, sjalotten, laurierblaadjes en tijm bij, samen met de helft van de peterselie, en breng op smaak met zout en gemalen witte peper.

3. Breng de boter, witte wijn en room aan de kook en giet over de mosselen. Kies het 'Stomen'-programma en stoom 30 min. op 99°C op niveau 2, of tot alle schelpen open staan.

4. Bestrooi met de rest van de fijngehakte peterselie en serveer de mosselen in de ovenschaal.