Geroosterde kippenboutjes met paprika-aroma en aardappelen

Geroosterde kippenboutjes met paprika-aroma en aardappelen

Een eenvoudig avondmaal dat in een handomdraai klaar is. U kunt er ook tomaten, knoflook of rozemarijn bij doen.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: Doe hetzelfde met een kip van ongeveer 1 kg die u in vier stukken verdeelt, of steviger gevogelte dat u in 6 of 8 stukken verdeelt.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

50 ml olijfolie

1 el. paprikapoeder

peper en zout

800 g kleine, glazige aardappelen

8 sjalotten, in kwartjes gesneden

 

8 kippenbouten

Stappen

1. Meng in een kleine kom de olijfolie met het paprikapoeder en kruid stevig met peper en zout.

2. Halveer de aardappelen (in de schil) en doe ze samen met de sjalotten en de kippenbouten in een braadslee. Giet er de paprika-olie overheen en schud even goed op.

3. Zet de braadslee op niveau 2 en laat 45min. of tot de kip mals en licht goudbruin is op 180°C garen op het 'Circulatiegrill'-programma .

4. Serveer met een knapperige groene salade of gestoomde groenten.