Gestoomde zalm met aromatische kruiden

Gestoomde zalm met aromatische kruiden

 

 

Met hetzelfde malse resultaat als traditioneel pocheren, maar dan met de eenvoud van stomen.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: Door de zalm langzaam te stomen op een lage temperatuur krijg je een zeer mals en sappig resultaat. Gebruik enkel de beste, verse zalm die u kunt vinden.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen
4 x 200 g zalmfilets met huid

zout

1 tl. kerriepoeder

1 el. citroenschil

2 el. olijfolie

 

2 el. aromatische kruiden zoals korianderzaadjes, komijnzaadjes of venkelzaadjes, of een mengsel, licht gekneusd.

Stappen

1. Verwijder nog aanwezige graatjes uit de zalm en maak verder schoon. Kruid de zijde zonder huid met zout en kerriepoeder.

2. Bestrijk een ovenschaal licht met olie en leg er de filets in met de huidzijde naar boven. Snij de huid om de 3 cm in met een zeer scherp mes. Snij een stukje citroenschil af en snij in heel fijne reepjes.

3. Bestrijk nu de ingesneden zalmhuid met olijfolie en stop de citroenschil in de insnijdingen. Kruid met een beetje zout en strooi het kruidenmengsel over de huid.

4. Stoom de zalm 15 min. op 60°C op niveau 2 op het '100% stoom' programma.