Gevulde eend

Krachtige en complexe aroma's vermengen zich door de sous-vide-techniek tot een onvergetelijk gerecht.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

2 eendenborstfilets met vel (300 g elk)
200 g kipfilet, in blokjes gesneden
3 stronkjes witlof
15 g gehakte ui
15 g boter
2 el. extra vergine olie
15 g geraspte Parmezaanse kaas
10 g broodkruim
50 ml (kwart van een glas) rode wijn
Peper en zout

Bereiding

1. Spoel het witlof voor de vulling schoon en snij het fijn. Bak de ui goudbruin in olie en boter. Voeg het witlof, zout, peper en rode wijn toe en laat indikken. Laat afkoelen, doe in de foodprocessor en voeg beetje bij beetje de parmezaan, broodkruim en kipfilet toe.

2. Snij het vel van de eendenborst kruiselings in, schroei het aan in een hete pan en laat afkoelen. Snij de eendenborst in om een opening te maken en vul die met het mengsel.

3. Wikkel alles in hittebestendige huishoudfolie en sluit vacuüm af in een sous-vide-zakje. Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'-programma en stoom op 60°C gedurende 90 minuten.

4. Haal de eendenborst uit het zakje en dep droog met keukenpapier. Bak daarna kort in een pan tot het vel knapperig is. Snij het vlees in plakjes en schik die op een bord.

Bereidingstijd
Ca. 90 minuten