Kippenborst

Kippenborst

Een heel puur en simpel lunch- of dinergerecht, op zichzelf of met salade. De Prei-courgettesaus (zie recept) past er ook goed bij.

GEHEIM VAN DE CHEF: gebruik maïs-gevoede kippen voor een superieure smaak, of probeer eens wat anders met parelhoenfilet. Als de stukken groot zijn, kook ze dan 15 minuten langer.

Dit is sous-vide

Ingrediënten

Voor 4 personen

 

4 kipborstfilets zonder huid

2 citroenen 

8 takjes tijm 

olijfolie 

zout en peper 

Stappen

Was de citroen en snijd een dun stukje schil af. Snijd dat verolgens in dunne reepjes.

Doe de kippenborstfilets vacuüm in een Sous Vide zak met de reepjes citroenschil, tijm, olijfolie en peper en zout.

Plaats de zak op ovenniveau 3 op het Sous Vide programma en stoom op 70°C gedurende 70 minuten.

Snijd het vlees en maak elk bord op, wellicht met een paar kleurrijjke slablaadjes.