Lam met kruidige couscous

Lam met kruidige couscous

Noord-Afrikaanse smaken met een moderne twist, gegaard met stoom om het lam sappig te houden.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen

100 g hele, geblancheerde amandelen

100 g paprika's, zonder zaadjes, in brede reepjes gesneden

100 g dadels, doormidden gesneden en ontpit

2 kleine aubergines, in schijfjes van 1 cm dik gesneden

2 courgettes, in schijfjes van 1 cm dik gesneden

2 uien, elk in 8 partjes gesneden

Peper en zout

1,2 kg lamsschouder

500 g couscous

2 tl. ras el hanout

100 g rozijnen

1 bosje munt, blaadjes verwijderd en gescheurd, plus enkele takjes voor de afwerking

 

500 ml water

Stappen

  1. Doe de amandelen, paprikareepjes, dadels, schijfjes aubergine, courgette en uipartjes in een grote braadslee. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.

  2. Kruid het lam met peper en zout en leg het bovenop de groenten. Zet de braadslee op niveau 3 en laat het lam 2 uur garen op 130°C op het 'Combi stomen'-programma.

  3. Doe de couscous in een vuurvaste schaal met de ras el hanout, een snufje zout, de rozijnen, de gescheurde muntblaadjes en 500 ml water. Meng goed door elkaar en zet 20 min. voor het einde van de gaartijd van het lam in de oven.

  4. Haal het lam uit de oven als het gaar is en laat 15 min. rusten.

  5. Maak de couscous los met een vork en serveer met het in lapjes gesneden lam en de groenten. Strooi er als afwerking de resterende takjes munt overheen.