Lasagne van Josephine Kookt

Lasagne van Josephine Kookt

CLASH OF THE CLASSICS: Bekijk dit heerlijke recept voor een lasagne van Josephine.

Ingrediënten

Ingrediënten voor de gehaktsaus 

1 ui

3 tenen knoflook

1 blikje tomatenpuree (70 gram)

300 gram runder- of half om half gehakt

50 ml rode wijn

1 blik tomatenblokjes (400 gram)

1 theelepel oregano

1 theelepel tijm

 

Ingrediënten voor de bechamelsaus 

30 gr boter

30 gr bloem

300 ml melk

½ theelepel nootmuskaat

 

Overige ingrediënten 

12 Lasagne bladen

100 gram geraspte kaas

Olijfolie

Peper

Zout

 

Benodigdheden

Ovenschaal 20 x 30 cm

Garde

1 braad- of hapjespan

1 steel- of kookpan 

Zilverfolie

Stappen

De bereiding van de gehaktsaus 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

2. Verwarm een braadpan op laag vuur met 2 eetlepels olie

3. Snijd de knoflook en ui fijn

4. Doe de ui en knoflook samen met de kruiden in de pan met een beetje zout en bak glazig

5. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om te ontzuren

6. Voeg het gehakt toe en bak rul 

7. Blus het gehakt af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken tot de alcohol is verdampt

8. Voeg de tomatenblokjes toe en roer door

9. Laat de saus op laag vuur inkoken zodat het wat dikker wordt

10. Breng de saus op smaak met peper en zout en houdt apart

 

De bereiding van de bechamelsaus

1. Verwarm een steelpan voor 

2. Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de bloem toe 

3. Roer de roux (bloem met boter) 1 minuut door zodat de bloem gaart 

4. Voeg de melk toe en klop met een garde zodat de roux is opgelost

5. Verwarm de saus op laag vuur zodat het dikker wordt

6. Breng de witte saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en houdt apart

 

Het opbouwen en bakken van de lasagne

1. Vet een ovenschaal in met olie

2. Schep de helft van de gehaktsaus in de ovenschaal

3. Bedek de saus met circa 6 lasagnebladen (je moet een beetje passen en meten)

4. Schep vervolgens de helft van de bechamelsaus over de lasagnebladen

5. Bedek de bechamelsaus met de tweede helft van de gehaktsaus

6. Verdeel wederom circa 6 lasagnebladen over de saus

7. Schep de overgebleven bechamelsaus over de lasagnebladen

8. Strooit de geraspte kaas over de bechamelsaus zodat alles is bedekt

9. Dek de ovenschaal af met zilverfolie

10. Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 20 minuten

11. Haal de zilverfolie van de ovenschaal af, zet de schaal terug in de oven en bak voor circa 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is geworden

 

Eet smakelijk!