Varkensmedaillons uit de Balkan met feta en ajvar

Varkensmedaillons uit de Balkan met feta en ajvar

Ajvar is een Turkse saus op basis van rode paprika's die gewoonlijk als dip of bij vlees wordt geserveerd.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

750 g varkensfilets
Zout
1 el. Olijfolie
4 el. Ajvar
150 gram Fetakaas

 

Bereiding

1. Snijd de varkensfilet in medaillons van 1,5 cm en bestrooi ze met wat zout.

2. Verhit een grote pan, doe er de olie in en schroei de medaillons kort aan beide kanten dicht. Haal ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.

3. Schep wat ajvar over alle medaillons en verkruimel er ook de feta over.

4. Stop de kerntemperatuursensor in het midden van een medaillon en schuif de bakplaat op niveau 2 van de ProCombi stoom-oven.

5. Sluit de kerntemperatuursensor aan op de oven en stel in op 70°C. Kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en braad op 180°C tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.

Het geheim van de chef
Je kan ajvar kopen, maar het is helemaal niet moeilijk om zelf te maken. Bak rode paprika's op 230°C tot ze zacht zijn. Schil ze, verwijder de zaadjes en kook daarna het vruchtvlees met gehakte ui, knoflook, chilipoeder, zout, peper en een scheutje azijn tot een dikke saus.

Serveertip
Serveer met gestoomde rijst en een frisse, knapperige groene salade.