Paella

Paella

Door te stomen worden de smaken van de paella vermengd, voor een ongekend aromatisch resultaat.

HET GEHEIM VAN DE CHEF: In Spanje wordt voor dit nationale recept speciale rijst gebruikt: harder en korter, vergelijkbaar met de Italiaanse risottorijst arborio, vialone en carnaroli. Als u geen paellarijst heeft, gebruik dan een van deze soorten en kook die ongeveer 15 min. langer.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

2 lente-uitjes

½ bosje bieslook

1 citroen

1 rode paprika

80 g chorizo

4 kippenbouten (aan het bot)

peper en zout

400 g verse tijgergarnalen, gepeld

400 g verse mosselen

500 g rijst (zie Geheim van de Chef)

900 ml kippenbouillon

2 snufjes saffraan

 

200 g groene erwten

Stappen

  1. Hak de lente-uitjes en de bieslook fijn. Snij de citroen in kwartjes. Maak de rode paprika schoon, verwijder de zaadjes en snij in kleine reepjes. Snij de chorizo in plakjes van 1 cm dik, kruid de kippenbouten met zout en de garnalen met peper en zout.

  2. Bak de chorizo, garnalen, mosselen en kippenbouten kort aan in de braadslee. Haal uit de pan en houd opzij.

  3. Doe de rijst, kippenbouillon, saffraan en zout in een lage pot of braadslee en meng. Voeg daarna de gebakken mosselen, kip en chorizo toe.

  4. Stoom de paella 20 min. op 96°C op niveau 2 op het 'Stomen'-programma. Haal de braadslee uit de oven en voeg de paprika, ui en erwten toe.

  5. Leg de garnalen bovenop de paella. Stoom de paella nog 15 min. op 96°C op niveau 2 op de 'Stomen'-stand.

  6. Bestrooi met bieslook, werk af met citroenpartjes en serveer recht uit de braadslee.