Pasta met boerenkool en gerookte haring

Als er een gastchef komt, lijken de deelnemers altijd nog beter hun best te willen doen. Vandaag mogen ze indruk maken op de Japanse Chef’s Table superchef Niki Nakayama uit LA. Haar verzoek is een pasta met een Hollandse twist. Dat brengt het beste in veel kandidaten naar boven… Onderstaande versie is er eentje met twee Hollandse keukeniconen: gerookte vis en boerenkool.


Ingrediënten voor 4 personen

- 1 rode ui

- 1 rode peper

- 1 teentje knoflook

- 5 el olijfolie

- 400 g verse tagliatelle

- 120 g babyboerenkool

- 200 g gerookte haring (of paling)

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snijd de knoflook en de peper fijn.

2. Fruit ze 4 minuten op laag vuur in de olie in een wok.

3. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar.

4. Voeg de boerenkool aan de ui toe en wok 30 seconden. Zet het vuur uit.

5. Snijd de haring in stukjes.

6. Meng de pasta door de boerenkool en voeg de rest van de olie toe.

7. Verdeel over 4 borden en verdeel de vis erover.

8. Voor de liefhebber: bestrooi met oude kaas.