Runderschenkel in bruin-biersaus

Stevig comfort food met rundvlees en donker bier voor een intense, rijke smaak.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

600 g rundvlees
Peper en zout
Bloem
10 g boter
1 ui
330 ml bruin bier
2 tl. bruine suiker
2 tl. tomatenpasta
400 ml runderbouillon

Bereiding

1. Snij het vlees in blokjes, kruid met peper en zout, en bestrooi met wat bloem.

2. Verhit de boter in een pan en bak het vlees mooi bruin. Doe het vlees daarna in een braadpan.

3. Pel de ui en hak hem fijn. Fruit in de boter en doe bovenop het vlees.

4. Meng het bruin bier, bruine suiker, tomatenpasta en runderbouillon, giet in een steelpan en breng aan de kook. Giet over het vlees zodat het volledig onder staat.

5. Dek de pan af, zet op niveau 3, kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en braad op 170°C gedurende 110 minuten.

Het geheim van de chef
De lange gaartijd vertaalt zich in een verbluffende smaak. De saus past perfect bij pasta, noedels of aardappelpuree.

Serveertip
Bestrooi met peterselie en serveer met gestoomde groenegroenten.

Bereidingstijd
Ca. 110 minuten