Tagliatelle van schorseneer

De gerookte tofu die in deze vegetarische versie het spek vervangt, vormt een prachtig paar met de schorseneer.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

100 ml wittewijnazijn voor het schilwater
600 g schorseneer, goed schoongemaakt
30 ml walnoot- of hazelnootolie
50 ml witte wijn
Peper en zout
2 lente-uitjes, fijn gesneden, enkel witte en lichtgroene delen
100 g gekookte, gepelde kastanjes, grof gehakt
½ teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
Enkele takjes verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, tijm
200 ml room
100 g gerookte tofu, in fijne reepjes gesneden

Bereiding

1. Vul een grote kom met koud water en giet er de azijn bij. Schil de schorseneren met een dunschiller in de lengte in lange, dunne reepjes recht in het water.

2. Laat de schorseneer goed uitlekken, doe de reepjes in een of hazelnootolie en de witte wijn bij, en kruid met peper en zout.

in een diepe ovenschaal, zet op programma en stoom op 99°C gedurende 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

4. Verhit de resterende olie in een pan, doe er de fijn uitjes bij en bak een minuutje of twee. Voeg daarna ook de kastanjes, knoflook, kruiden en room toe. Roer er voorzichtig de gerookte tofu doorheen, breng aan de kook, kruid met peper en zout, en haal van het vuur.

Serveertip
Doe de warme, gestoomde schorseneerreepjes in een bord, schep er de kastanje-carbonarasaus over en bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

Bereidingstijd
Ca. 15 minuten