Vis in een zoutkorst

Vis in een zoutkorst

Dit recept kunt u met nagenoeg elke hele vis maken. Serveer in zijn geheel voor een indrukwekkend effect!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen

2,5 kg grof zeezout

4 eiwitten, lichtjes opgeklopt

50 g bloem

4 x 500 g zeebaars of mul, ingewanden verwijderd.

1 citroen of limoen, in fijne schijfjes gesneden.

1 klein bosje peterselie.

Stappen

  1. Leg een vel bakpapier in een ovenschaal. Meng het zeezout, de eiwitten en de bloem goed door elkaar. Vul de buikholte van de vis met takjes peterselie en partjes citroen of limoen.

  2. Stop de kerntemperatuursensor in de nek van de vis. Bedek de vis volledig met het zoutmengsel en zet in de ProCombi op niveau 2. Sluit de kerntemperatuursensor aan op de oven en stel in op 66°C.

  3. Stel het 'Combi stomen'-programma in op 210°C en laat de vis garen tot de kerntemperatuur bereikt is. Haal uit de oven en laat de vis 10 min. rusten.

  4. Breek de nu harde zoutkorst voorzichtig met een deegrol of ander hard stuk keukengerei en verwijder deze.

  5. Breek de nu harde zoutkorst voorzichtig met een deegrol of ander hard stuk keukengerei en verwijder deze.