Chili-chocoladetaart

Een stevige portie chocolade en een pittige chilikick.

Ingrediënten

(voor 6 personen)

350 g gewone chocolade
375 g boter
6 eieren
150 g eierdooiers
125 g suiker
125 g bloem
1 tl. cayennepeper

Bereiding

1. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een vuurvaste kom op een AEG inductiekookplaat (stand 1 of 2) of bereid au bain-marie. Roer af en toe om tot alles gesmolten is en haal van het vuur. Vet een bakblik van 30 cm x 20 cm x 4 cm in en bekleed met bakpapier.

2. Klop de eieren, de eierdooiers en de suiker gedurende 1 minuut samen op tot een schuimig mengsel. Zeef de bloem en cayennepeper samen.

3. Roer het chocolademengsel door het eimengsel en spatel er dan de gezeefde bloem door. Giet het cakemengsel in de bakvorm en smeer het gelijkmatig uit.

4. Zet op niveau 3, kies het 'Gemiddelde Vochtigheid'-programma en bak op 150°C gedurende 25 minuten, of tot een prikker zonder deeg weer uit de vorm komt.

Het geheim van de chef
De resterende chocolade kan je fijnhakken en samen met wat noten, rozijnen of gekristalliseerde gember toevoegen aan het deeg.

Serveertip
Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Snij in plakjes.

Bereidingstijd
Ca. 25 minuten