Crème anglaise

De perfecte finishing touch bij vers fruit, cake en ijs, en heel simpel dankzij de sous-vide-techniek.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

250 ml room
250 ml melk
9 eierdooiers
140 g suiker
1 vanillestokje

Bereiding

1. Doe de room, melk, eierdooiers en suiker in een kom. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er voorzichtig de zaadjes uit. Roer alle ingrediënten door elkaar tot een mengsel met een uniforme consistentie.

2. Giet het mengsel in een sous-vide-zakje en sluit vacuüm af.

3. Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'- programma en stoom op 85°C gedurende 20 minuten.

Het geheim van de chef
Net zoals bij koffie en chocolade heb je vanille in allerlei, zeer verschillende variëteiten, van verfijnde Bourbon tot rijke Tahiti met bloemenaroma's. Experimenteer naar hartenlust en ontdek wat jouw favoriet is.

Serveertip
Deze room kan zowel koud als warm worden geserveerd. Schep gewoon één of twee lepels over je dessert en geniet!

Bereidingstijd
Ca. 20 minuten