Crème brûlée

Een hemelse crème brûlée – geef deze klassieker een persoonlijk tintje met lavendel, cacaopoeder of kaneel.

Ingrediënten

(voor 8 personen)

7 eierdooiers
100 g suiker
200 ml melk
300 ml room
1 vanillestokje

Bereiding

1. Roer de eierdooiers en de suiker goed door elkaar. Doe de melk en de room in een pot. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de zaadjes uit. Doe zowel de zaadjes als het stokje in de pot, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

2. Haal het stokje uit de pot en roer het melk-/roommengsel beetje bij beetje door het eimengsel. Probeer zo min mogelijk bellen te maken. Roer voorzichtig met een garde, zonder op te kloppen.

3. Verdeel het mengsel over 8 vuurvaste ramequins en zet ze op een ovenrooster.

4. Zet op niveau 2, kies het 'Hoge Vochtigheid'-programma en bak op 95°C gedurende 50 minuten. Laat de crème brûlées even afkoelen.

Het geheim van de chef
Bij crème brûlée draait alles om de combinatie van texturen – de zoete karamelkorst, de smeuïge room... Verslavend gewoon.

Serveertip
Bestrooi de crèmes met bruine suiker en karamelliseer met een keukenbrander. Dien daarna onmiddellijk op. Serveer met koekjes en lampionbessen.

Bereidingstijd
Ca. 50 minuten