Mini-chocoladecakes met

De bodem met mango en de smaak van kardemom geven deze chocoladecakes een exotisch tintje.

Ingrediënten

(voor 6 personen)

100 g boter
2 el. kristalsuiker
1 rijpe mango, geschild en in blokjes van 1 cm gesneden
60 g chocolade, in blokjes gebroken
3 eieren, gescheiden
¼ tl. kardemom, gemalen
30 g custardpoeder
10 g gewone bloem
15 g cacaopoeder
60 g poedersuiker

Bereiding

1. Vet 6 ramequins licht in met 20 g van de boter. Doe er de kristalsuiker bij, draai even rond zodat de volledige binnenkant er mee is bekleed en tik eventueel overtollige suiker eruit. Verdeel de mangoblokjes over de schaaltjes en zet die daarna op een bakplaat.

2. Smelt de chocolade samen met de rest van de boter. Laat lichtjes afkoelen zodra het mengsel gesmolten is.

3. Klop de eierdooiers samen met de kardemom op en roer dit door de gesmolten chocolade tot een glad mengsel. Zeef het custardpoeder, de bloem en het cacaopoeder bij elkaar en spatel door het chocolademengsel.

4. Klop het eiwit en de poedersuiker op tot een stevig, glanzend schuim.

5. Roer nu een derde van het eiwitschuim stevig door het chocolademengsel (zo houd je het luchtig wat het mengen eenvoudiger maakt) en spatel er dan langzaam de rest door.

6. Verdeel het cakemengsel gelijkmatig over de ramequins, zet op niveau 2, kies het 'Lage Vochtigheid'-programma en bak op 170°C gedurende 15 minuten, of tot de cakes zijn gerezen en er geen deeg meer op een prikker achterblijft.

Bereidingstijd
Ca. 15 minuten