Peren in rode wijn

Voeg de specerijen zeker toe, tenzij je echt geen fan bent – ze geven dit dessert een warme en intense uitstraling.

Ingrediënten

(voor 4 personen)

400 ml krachtige rode wijn
1 tl. suiker
2 peren
Optionele specerijen: kaneel, kruidnagel

Bereiding

1. Laat de rode wijn en de suiker in een steelpan tot de helft indikken. Schil de peren, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Doe de gehalveerde peren en de rode wijn in een sous-vide-zakje, samen met de specerijen als je die wil gebruiken, en sluit vacuüm af.

2. Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'-programma en stoom op 95°C gedurende 15 minuten.

Het geheim van de chef
Als je tijd hebt, laat de peren dan 24 uur in het zakje zitten (voor of na het stomen). Dan hebben ze een perfect gelijkmatige kleur.

Serveertip
Dit dessert gaat uitstekend samen met crème anglaise.

Bereidingstijd
Ca. 15 minuten