Perenflognarde

Dit stevige, huislijke dessert – met lekker veel boter – laat de peren ongeremd de hoofdrol spelen.

Ingrediënten

(voor 6 personen)

150 g bloem
2 eieren, losgeklopt
400 ml melk
100 g suiker
1 tl. rum
1 snufje zout
1,5 kg peren
100 g boter
1 el. bruine suiker

Bereiding

1. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe er de opgeklopte eieren, melk, suiker, rum en een snufje zout in en meng tot een glad beslag.

2. Schil de peren en verwijder het klokhuis, en snij ze in de lengte in schijfjes van 1 cm dik.

3. Vet een bakvorm in met boter en schik de schijfjes peer in de vorm. Snij de resterende boter in klontjes en leg die op de peren. Giet het beslag over de peren en bestrooi met bruine suiker.

4. Zet de vorm op niveau 2, kies het 'Multi Hetelucht'-programma en bak in 40 minuten goudbruin op 180°C.

Het geheim van de chef
Er bestaan momenteel zo'n 2500 soorten peren en je kan ze bijna allemaal gebruiken voor dit recept, zeker de Conference-peren.

Serveertip
Serveer met een lichtjes vloeibare room of custard.

Bereidingstijd
Ca. 40 minuten