Rijstpap

Een nieuwe variant van een eenvoudige klassieker die elke keer weer werkt.

Ingrediënten

(voor 4-6 personen)

1 vanillestokje
250 g korte puddingrijst
100 g basterdsuiker
800 ml volle melk

Bereiding

1. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap de zaadjes in een pan met vuurvaste handgreep en doe er ook het stokje in.

2. Voeg al roerend de rijst, suiker en melk toe en breng aan de kook. Zet de rijstpap op niveau 2, kies het 'Gemiddelde Vochtigheid'-programma en kook op 120°C gedurende 50 minuten, of tot de rijst heel zacht is.

Het geheim van de chef
Voor een verrassende smaaksensatie kook je gewoon een stukje citroengras mee in de pap. Sla het eerst plat zodat de smaak volledig vrijkomt. Serveer bijvoorbeeld met appel- of perencompote.

Serveertip
Haal het vanillestokje uit de rijst en serveer warm met een compote van bosbessen, kersen of gestoofde appeltjes, of bestrooid met kaneelsuiker.

Bereidingstijd
Ca. 50 minuten