Scones met lemoncurd

Vandaag strijden de 5 overgebleven kandidaten tegen 5 kandidaten van het vorige seizoen. De opdracht is het maken van een high tea, met zowel zoete als hartige gerechten. Beide groepen storten zich onder meer op het maken van scones, die onmisbaar zijn bij een tea. De truc zit ‘m in het snel verwerken en niet te lang kneden van het deeg; dan blijven je scones bros en luchtig.

Ingrediënten voor ca 12 stuks

•  300 g zelfrijzend bakmeel

•  1/2 tl zout

•  25 g koude boter, in blokjes

•  125 ml volle melk

•  75 ml slagroom

•  1/2 pot lemoncurd

•  bakpapier

•  steker of glaasje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe het bakmeel, zout en de boter in een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door het zelfrijzend bakmeel tot de boter ‘verdwenen’ is. Voeg de melk en 60 ml room toe en roer met een vork tot het een samenhangend geheel is. Hou dan meteen op met roeren. Druk het deeg uit tot een dikte van circa 3 cm op een met bloem bestoven werkblad.

Steek scones uit met een steker van 5 cm of een glaasje. Zet de scones dicht tegen elkaar aan op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk ze met behulp van een kwastje met de rest van de slagroom. Bak de scones 12-15 minuten in de oven. Serveer met lemoncurd en desgewenst slagroom of clotted cream.