Bladerdeegkussentjes met sesam, brie en rucola

Het is de stoom in het bladerdeeg die ervoor zorgt dat het rijst. Door te stomen hou je het deeg dus heel luchtig.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

225 g diepgevroren bladerdeeg,
ontdooid
1 eierdooier, lichtjes opgeklopt
1 el. zwarte en 1 el. witte
sesamzaadjes
200 g rijpe brie, in dunne plakjes
gesneden
1 bosje rucola

Bereiding

1. Je zal voor dit recept je ProCombi-oven uitzonderlijk een keertje moeten voorverwarmen. Start het 'Lage programma op 230°C en laat de oven 5 min. opwarmen.

2. Rol het ontdooide bladerdeeg op een lichtjes met bloem bestrooid werkvlak uit tot een dikte van 3 mm. Snij het in 8 even grote rechthoekjes. Je bereikt het beste resultaat als
je het bladerdeeg tijdens het bereiden koel houdt.

3. Leg de rechthoekjes op een bakplaat en bestrijk ze gelijkmatig met de lichtjes opgeklopte eierdooier. Bestrooi met de sesamzaadjes en schuif de bakplaat op niveau 1 in
de oven. Laat 10 minuten garen. Zodra de kussentjes gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op een afkoelrooster.

4. Snij de deegkussentjes doormidden, leg plakjes brie op de onderste helft en leg er wat rucola bovenop. Zet het deksel met de sesamzaadjes er weer op en serveer.

Het geheim van de chef
De kussentjes zijn klaar zodra de millefeuille ongeveer drie keer groter is dan bij het begin en een mooie lichtbruine kleur heeft.

Bereidingstijd
Ca. 10 minuten.