Dim sum

Alleen al het maken van deze hapjes is leuk om te doen. Koop extra wontonvellen, aangezien die snel scheuren.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

Dim sum
150 g varkenshaas
30 g verse gember
3-4 takjes koriander
1 teentje knoflook
1 tl. geroosterde sesamolie
16 wontonvellen

Nam pla-dressing
100 ml limoensap
100 g suiker
50 ml visbouillon
50 ml rijstazijn
30 g verse gember, fijngehakt
½ citroengrasstengel
½ groene chilipeper, fijngehakt
½ rode chilipeper, fijngehakt
1 lente-uitje, fijngehakt
3-4 takjes koriander, fijngehakt

Bereiding

1. Snij het vlees voor de vulling in kleine blokjes en mix fijn met een foodprocessor.

2. Schil de gember en snij in kleine blokjes. Houd de helft opzij. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en meng ze samen met de helft van de gember door het vlees.

3. Pel de knoflook, hak fijn en voeg toe aan het vleesmengsel. Doe er ook de sesamolie bij.

4. Bestrijk elk wontonvel royaal met water en schep 1 theelepel van de vulling op elk vel. Vouw de randen samen zodat je kleine beursjes krijgt (zie foto) of rol elk vel dicht en plooi de randen om, zodat je pakketjes krijgt. Leg de dim sum op een met bakpapier beklede bakplaat, met de naad naar beneden.

5. Zet de dim sum op niveau 2, kies het 'Stomen'-programma en stoom op 99°C gedurende 30 minuten.

6. Breng ondertussen de ingrediënten voor de dressing aan de kook. Wacht 1-2 minuten en giet door een zeef.

Het geheim van de chef
Dim sum zijn hapjes met verschillende vullingen. Naast vlees kunnen ook vis of schaaldieren worden gebruikt, en zelfs eieren of zoete vullingen. Serveer deze smaakvolle hapjes met een pittige saus zoals nam pla.

Serveertip
Hak chilipepers en lente-uitjes in reepjes, rits enkele blaadjes
koriander van de steeltjes en strooi alles over de dim sum.

Bereidingstijd
Ca. 30 minuten.