Uiensoep uit een zakje

Een nieuwe variant op deze tijdloze klassieker. Zo rijk en vol smaakte uiensoep nog nooit!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

400 g uien
500 ml kalfsbouillon
1 el. paprikapoeder
15 groene peperbolletjes
1 laurierblaadje
5 saffraandraadjes
1 tl. zout
1 snufje gemalen nootmuskaat
1 takje tijm

Bereiding

1. Pel de uien, snij ze doormidden en dan in plakjes van 2 mm dik. Meng alle ingrediënten en sluit ze vacuüm af in een sous-vide-zakje.

2. Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'- programma en stoom op 95°C gedurende 75 minuten.

Het geheim van de chef
Wie geen vlees eet, kan de kalfsbouillon gewoon vervangen door een vegetarisch alternatief.Voor een veganistische soep vervang je de kaas door licht verkruimelde tofu en gistvlokken.

Serveertip
Serveer in warme kommen met bovenop een stukje geroosterd stokbrood met geraspte kaas. Franse Comté is hiervoor perfect geschikt.

Bereidingstijd
Ca. 75 minuten