Zalmfilet op een bedje van lente-uitjes

Heerlijke zalm met een pittige touch van ui en gember.

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

4 zalmfilets zonder vel
in moten van 200 g
1 bosje lente-uitjes
Enkele snippers sushigember
Zout

Bereiding

1. Neem de sushigember en snij de lente-uitjes in fijne ringen. Doe ze samen met de zalm en een snufje zout in zakje en sluit vacuüm af.

2. Plaats het zakje op niveau 3, selecteer het 'Sous-Vide'-programma en stoom op 60°C. Na 25 minuten is de vis net gaar, heerlijk sappig en nog licht glazig. Heb je hem liever
goed doorbakken, stoom hem dan gedurende 35 minuten.

Het geheim van de chef
Door de sous-vide-techniek komen alle smaken helemaal tot hun recht. Gebruik dus de meest verse zalm die je kunt vinden.

Serveertip
Serveer met gestoomde rijst. Je kunt de rijst vooraf klaarmaken en warm houden in de oven terwijl je de zalm stoomt.

Bereidingstijd
Ca. 25/35 minuten