Onze nieuwe ambassadeur

Maak kennis met Edwin Klaasen

Een heerlijk vers gebakken amandelbrood

De wetenschap achter beter bakken

Goed bakken is een kunst. Goed bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke streek van uw gebakskwast. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met één druk op de knop voegt onze PlusSteam-oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan uw gerecht in drie eenvoudige stappen. Dit leidt tot hoger en sneller rijzen en karamelisatie voor een dikkere korst.

"Bij alles wat ik doe is mijn gedrevenheid te zien."

Zoals Edwin zelf aangeeft: “Bij alles wat ik doe is mijn gedrevenheid te zien. Mijn gedrevenheid om ons mooie bakkersvak uit te dragen en om te blijven vernieuwen en mezelf te ontwikkelen. Daarom kies ik ervoor om elke dag opnieuw mensen te ontmoeten en te verbinden, samenwerkingen aan te gaan.”

Tot nu toe was het moeilijk om thuis een perfect luchtig brood met een krokante korst te krijgen. AEG biedt u hulp met een oven die het gemakkelijk maakt om hét perfecte brood te bakken, elke keer weer. De nieuwe multifunctionele oven van AEG heeft een stoomfunctie die eenvoudig en precies de juiste hoeveelheid vocht toevoegt, voor een goudbruine krokante korst op uw brood en de allerzachtste cake. De stoomfunctie kan ook gebruikt worden om uw brooddeeg te laten rijzen voordat u het wil vormen in broden. Edwin Klaasen is als bakker de persoon om de PlusSteam oven aan u te demonstreren.

Door middel van workshops en masterclasses met en rond AEG, in de AEG Cooking Clubs en op verschillende events, zoals het BakingLab op Taste of Amsterdam, zal Edwin Klaasen laten zien hoe de multifunctionele oven met PlusSteam functie ideaal is om nu zelf aan de slag te gaan als een echte bakker.

In 3 stappen beter bakken met de SteamBake oven

Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
1
Stap 1

Schenk 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
2
Stap 2

Selecteer het programma en druk op de PlusSteam-knop.

Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
3
Stap 3

Laat de oven vijf minuten opwarmen en geniet daarna van uw heerlijke bakkunsten.