Ontdek

Combi-stoomovens

Waarom een combi-stoomoven?

Een multifunctionele stoomoven kan alles wat uw huidige oven kan, maar helpt u om uw kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Uw oven thuis omringt het eten met droge lucht. Combi-stoomovens voegen stoom toe aan het proces. Extra vocht verbetert namelijk de smaak, textuur en kleur en behoudt de krokantheid - zo wordt elke maaltijd een meesterwerk.

ONTDEK NIEUWE KOOKMETHODEN

Koken op lage temperatuur is uw geheime wapen wanneer u overheerlijke gerechten bereidt. Topchef en Tasteology-deskundige Catalina Vélez legt uit dat wanneer u op lage temperatuur stoom en hitte combineert, u de ultieme slow cook experience creëert. Dit garandeert dat uw voedsel een overheerlijke smaak heeft en ook vocht en voedingswaarden behouden worden. Zo kunt u genieten van gerechten die als het ware in de mond smelten.

De wetenschap achter beter bakken

Goed bakken is een kunst. Fantastisch bakken is een wetenschap. Om een meesterwerk te creëren is het toevoegen van stoom net zo belangrijk als elke streek van uw gebakskwast. Dit komt doordat watermoleculen warmte sneller geleiden dan warme lucht, waardoor het eten beter gaar wordt. Met één druk op de knop voegt onze SteamBake oven een perfecte hoeveelheid stoom toe aan uw gerecht in drie eenvoudige stappen. Dit leidt tot hoger en sneller rijzen en karamelisatie voor een dikkere korst.

In 3 stappen beter bakken met de SteamBake oven

Water in de multifunctionele SteamBake stoomoven schenken
1
Stap 1

Schenk 100 ml water in de ruimte onderin de oven.

De stoomknop op de multifunctionele SteamBake stoomoven
2
Stap 2

Selecteer het programma en druk op de PlusSteam-knop.

Bakken in de multifunctionele SteamBake stoomoven
3
Stap 3

Laat de oven vijf minuten opwarmen en geniet daarna van uw heerlijke bakkunsten.

Voeg stoom toe aan uw zalm

Met de AEG SteamBoost oven kunt u naast alle traditionele heteluchtfuncties ook hetelucht met stoom combineren. Of kies voor 100% stoom. Bereid uw zalm bijvoorbeeld niet in een pocheerpan en stoom deze liever. Als u zalm in een SteamPro stoomoven bereidt, blijft de zalm heerlijk mals en voorkomt u dat het droog wordt.  Stoom helpt om de natuurlijk kleuren van uw voedsel te behouden. Die frisse kleur roze ziet er net zo goed uit als het smaakt. 

Waarom sous vide koken?

In onze SteamPro ovens met sous vide kunt u resultaten bereiken die onmogelijk zijn in een normale oven. Vacuümzakken vertragen de oxidatie waardoor de smaak behouden blijft. Bovendien blijft de temperatuur constant gehouden binnen een bereik van een halve graad. Deze precisie geeft u een overheerlijke smaak en resultaten die u telkens opnieuw kunt hercreëren. Sous vide mag dan wel een geavanceerde techniek zijn, maar AEG maakt het eenvoudig.

De heerlijkste stoomovenrecepten

Download de My AEG-app!
Beschikbaar voor iOS en Android

Onze combi-stoomovenserie

SteamBake ovens

Met de AEG SteamBake ovens maakt u brood extra licht en luchtig met een krokante korst dankzij de toevoeging van een klein beetje stoom. Deze oven is de droom van elke bakker en is bovendien ook perfect om sappig, mals, goudbruin gebraden vlees te bereiden.

SteamBoost ovens

De AEG SteamBoost oven met volledige stoomfunctie haalt meer smaak uit uw gerechten. Hij werkt precies hetzelfde als een traditionele oven, maar met het extra voordeel van stoom. Kies voor 100% stoom of combineer stoom met hetelucht.

SteamPro ovens

Onze meest geavanceerde oven kan alles doen wat zijn voorgangers doen en meer. De AEG SteamPro oven is op de graad nauwkeurig in te stellen en gecombineerd met de vochtsensor zorgt dit voor exacte en professionele resultaten. Gebruik de sous vide techniek om uw vlees-, vis- en groentegerechten te perfectioneren.

Meer voordelen van stoomovens

Heeft u net een stoomoven gekocht? Wacht dan niet langer en registreer uw oven dan hier. Ontdek de vele voordelen zoals het gratis luxe AEG kookboek wat u bij registratie kan aanvragen. Kunt u gelijk aan de slag met uw culinaire hoogstandjes. 

Een kleurrijke selectie van geroosterde rode paprika, courgette en aubergine met kruiden.

Stoom verbetert elk gerecht

Wat u ook wilt koken, er is een stoomprogramma speciaal voor uw gerecht. De optie 'weinig vocht' helpt u met het bereiden van braadstukken en gebak dat smelt in de mond. 'Medium vocht'  kan restjes zo transformeren dat ze smaken alsof ze vers gemaakt zijn. En '100% stoom' is een snellere, lekkerdere en gezondere manier om te genieten van vis, groenten en granen zoals rijst en couscous.

Een gelijkmatig gebakken chocoladecake

Nooit meer gissen

SteamPro ovens bieden alles wat u nodig heeft voor consistent heerlijke maaltijden. De vochtigheidssensor regelt de exacte vochtigheid tijdens het koken. En de hetelucht wordt steeds gelijkmatig verdeeld dankzij ons ThermiC° luchtstroomsysteem. Zo krijgt u steeds heerlijke gerechten, ongeacht of u nu met hetelucht of stoom kookt of een combinatie van beiden. 

De schone binnenkant van een AEG-stoomoven

Eenvoudig koken, eenvoudig schoonmaken

Onze ovens maken koken met stoom eenvoudig. En als u klaar bent met koken, kunt u de oven ook eenvoudig schoonmaken. De stoomreinigingsprogramma's helpen bij het verwijderen van etensresten. En de pyrolytische reiniging verbrandt alle etensresten tot een fijne as die u moeiteloos kunt wegvegen. Zodat u zich kunt concentreren op het creëren van uitstekende gerechten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opruimen na het koken. 

De MaxiKlasse bakplaat met anti-aanbaklaag

BAKKEN ALS EEN PROFESSIONAL

Het perfectioneren van kruimelgebak en rustieke broden is eenvoudig met de beste stoomovenaccessoires. De MaxiKlasse bakplaat, met een geperforeerde basis, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. En het grote anti-aanbak oppervlak is perfect voor gebakken producten van elke afmeting. Zo kunt u genieten van gouden, krokante stokbroden met een professionele afwerking.