Het is trendy in Japan en in 2018 zal het overal trendy zijn. Het is smaakvol en eenvoudig en een van de vijf basissmaken van de menselijke tong. Umami is natuurlijk aanwezig in vele ingrediënten zoals tomaten, miso, vlees en champignons.

In enkele eenvoudige stappen kunt u uw eigen umami maken door het eenvoudigweg drogen van porcini of shiitake champignons. Droog uw champignons door ze ‘s nachts op nauwkeurige, lage temperaturen in uw AEG oven te laten drogen en plet de champignons daarna tot poeder—strooi het poeder over allerlei gerechten

SenseCook oven

Maak kennis met uw nieuwe sous chef. Uw belangrijkste hulp in de zoektocht naar de sappigste lamsbout, de meest malse zalmfilet. Gebruik de voedingssensor om de oven te vertellen hoe u uw gerecht wenst, en gebruik gewoon de woorden die u in een restaurant ook gebruikt: rosé, medium en doorbakken.

Voor het eerst kunt u er op vertrouwen dat de SenseCook oven uw gewenste resultaat begrijpt, gewoon door de woorden die u kiest. Zonder de deur te moeten openen wordt alles, van malse stukken vlees tot gesmolten chocoladefondants, gecontroleerd en beheerst bereid. Eindelijk, een oven die uw taal spreekt.

Lees meer over de SenseCook oven

Umamipoeder

Ingrediënten

300g shiitake champignons

Instructies

- Snijd de shiitake champignon fijn.
- Spreid de gesneden champignon op twee schotels.
- Plaats de schotels in de oven en laat ze gedurende de nacht drogen in de SenseCook oven bij 45°C.
- Haal de schotels uit de oven en mix de gedroogde champignon tot een fijn poeder met de Gourmet Pro-mixer.

Gourmet Pro-mixer

De PowerTilt-innovatie haalt het beste uit uw ingrediënten en uit uw kookkunsten. Het geheim is de combinatie van EM.6. Messen met titaniumcoating, een nauwkeurig gekantelde Tritan-karaf en een krachtige 1200W motor - voor perfect gemixte resultaten.