De voordelen van een robotstofzuiger

Het huis stofzuigen is niet ieders hobby. Daarom kan het handig zijn om dit klusje over te dragen aan een robot. Maar maakt een robotstofzuiger nou echt zo goed schoon als een normale stofzuiger? En brengt een robotstofzuiger verder nog voordelen met zich mee? De voordelen van robotstofzuigers, zoals de AEG RX9-1-IBMRX9-1-SGM en RX7-1-TM, ten opzichte van normale stofzuigers, zullen je versteld doen staan. AEG zet alle voordelen en functies voor je op een rijtje. 

Waarom kiezen voor een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger kent veel voordelen ten opzichte van reguliere stofzuigers. Het gemak dat een robotstofzuiger met zich meebrengt is waarschijnlijk het grootste voordeel. Zo hoef je niet meer je stofzuiger door het hele huis te sjouwen en constant het snoer van het ene naar het andere stopcontact te steken. Hierdoor hou je tijd over om intussen verder te gaan met andere huishoudelijke klussen. Of je kunt even lekker ontspannen.

Daarnaast biedt een robotstofzuiger uitkomst als je moeilijk ter been bent of gewoonweg weinig tijd te besteden hebt aan het huishouden.

Hoe navigeert een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger manoeuvreert zich zelfstandig door de (afgebakende) ruimte. De robotstofzuigers uit de RX9-serie brengen met het 3D Vision System™ je huis op een intelligente manier in kaart met een volledige weergave, van boven naar beneden en van links naar rechts. De RX9-modellen zijn tevens voorzien van het innovatieve 3D Vision System™ dat obstakels weet te detecteren waardoor fragiele meubels niet zullen worden beschadigd. Alle robotstofzuigers van AEG zijn in staat om door middel van een hoogtedetectiesysteem randen en verschillen in hoogtes te detecteren. De exclusieve ClimbForceDrive™ werkt eenvoudig over obstakels heen van maximaal 2,2 cm hoog zonder vast te komen zitten. Hierdoor zullen de robotstofzuigers van AEG ten alle tijden volledig onafhankelijk rondrijden en op een gestructureerde en efficiënte manier je huis schoonmaken.

Hoe maakt een robotstofzuiger schoon?

De robotstofzuigers van AEG maken niet alleen vlekkeloos schoon door de intelligente 3D-navigatie, maar ook door de speciaal ontworpen borstels. De exclusieve Trinity Shape en PowerBrush zijn ontworpen om nog verder te reiken waardoor vuil zelfs op de meest lastige plekken wordt verwijderd. Hierdoor wordt geen enkele plek overgeslagen – zelfs niet in de allerkleinste hoeken of onder meubels. Bovendien kunnen de robotstofzuigers van AEG overweg met verschillende typen vloeren, zoals laminaat, houten vloeren, tegelvloeren, zeil en vloerbedekking.

Zuigkracht: robotstofzuiger vs. stofzuiger

Als het aankomt op zuigkracht kunnen de meeste robotstofzuigers niet worden vergeleken met gewone stofzuigers. Hierdoor kunnen de meeste robotstofzuigers geen stof uit diepe kieren of tapijt halen. Dankzij de AirExtreme Technology™ hebben de robotstofzuigers van AEG hier geen last van. Door een veelzijdige luchtstroom wordt een maximale zuigkracht geproduceerd dat elk type ondergrond aankan. Daarbij past de robotstofzuiger van AEG automatisch de zuigkracht aan wat resulteert in een optimale stofopname op iedere vloer.

Slimme bediening

Het grote voordeel van robotstofzuigers ten opzichte van normale stofzuigers is dat alles automatisch gaat en je er geen omkijken naar hebt. Zo is de RX9-robotstofzuiger van AEG voorzien van verschillende schoonmaakschema’s. Deze schoonmaakschema’s kun je eenvoudig vanaf iedere locatie instellen en configureren met behulp van een mobiele applicatie. Met deze mobiele app kunnen niet alleen schoonmaakschema’s worden opgesteld, ook kan op ieder moment de robotstofzuiger op afstand aan- en uit worden gezet en kan de schoonmaakstatus worden gecontroleerd. De mobiele app werkt alleen met de RX9-serie. De app is er voor iOS en Android en kan worden gedownload in de App Store en Google Play.

Robotstofzuiger opladen

Dankzij het slimme opladen en doorgaan-systeem rijdt de robotstofzuiger vanzelf naar het laadstation wanneer de batterij leeg begint te raken. Eenmaal opgeladen zal de robotstofzuiger weer terugkeren naar de plek waar hij is gebleven en doorgaan met het sotfzuigen van de ruimte. Kom thuis naar een schone vloer, gegarandeerd.

Checklist: Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een robotstofzuiger?

Om de aanschaf van een robotstofzuiger nog makkelijker te maken geeft AEG je een checklist waarmee je de juiste stofzuiger kiest:

 • Let goed op de zuigkracht van de robotstofzuiger
 • Let er op hoe goed de robotstofzuiger hoeken kan zuigen / schoon kan maken
 • Kan de robotstofzuiger goed overweg met obstakels, zoals meubels en vloerkleden?
 • Is de robotstofzuiger op afstand bestuurbaar door middel van een mobiele app?
 • Hoe lang gaat de accu mee?
 • Wat is het geluidsniveau van de robotstofzuiger?
 • Is de robotstofzuiger voorzien van schoonmaakprogramma’s?
 • Is de robotstofzuiger in staat om via Bluetooth / WiFi contact te maken met je huis en mobiele telefoon?
 • Hoe groot is de opvangbak?
 • Wat is de kwaliteit van het luchtfilter / Hepa filter?
 • Laadt de robotstofzuiger zichzelf op wanneer de accu dreigt leeg te raken?