Lasagne van Josephine Kookt

Lasagne van Josephine Kookt

CLASH OF THE CLASSICS: Bekijk dit heerlijke recept voor een lasagne van Josephine.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen.

 

Ingrediënten voor de gehaktsaus

·      1 ui

·      3 tenen knoflook

·      1 blikje tomatenpuree (70 gram)

·      300 gram runder- of half om half gehakt

·      50 ml rode wijn

·      1 blik tomatenblokjes (400 gram)

·      1 theelepel oregano

·      1 theelepel tijm

 

Ingrediënten voor de bechamelsaus

·      30 gr boter

·      30 gr bloem

·      300 ml melk

·      ½ theelepel nootmuskaat

 

Overige ingrediënten

·      12 Lasagne bladen

·      100 gram geraspte kaas

·      Olijfolie

·      Peper

·      Zout

Benodigdheden

·    Ovenschaal 20 x 30 cm

·    Garde

·    1 braad- of hapjespan

·    1 steel- of kookpan 

·    Zilverfolie

 

Stappen

De bereiding van de gehaktsaus 

• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

• Verwarm een braadpan op laag vuur met 2 eetlepels olie

• Snijd de knoflook en ui fijn

• Doe de ui en knoflook samen met de kruiden in de pan met een beetje zout en bak glazig

• Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee om te ontzuren

• Voeg het gehakt toe en bak rul 

• Blus het gehakt af met de rode wijn en laat 1 minuut inkoken tot de alcohol is verdampt

• Voeg de tomatenblokjes toe en roer door

• Laat de saus op laag vuur inkoken zodat het wat dikker wordt

• Breng de saus op smaak met peper en zout en houdt apart

 

De bereiding van de bechamelsaus

• Verwarm een steelpan voor 

• Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de bloem toe 

• Roer de roux (bloem met boter) 1 minuut door zodat de bloem gaart 

• Voeg de melk toe en klop met een garde zodat de roux is opgelost

• Verwarm de saus op laag vuur zodat het dikker wordt

• Breng de witte saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat en houdt apart.

 

Het opbouwen en bakken van de lasagne

• Vet een ovenschaal in met olie

• Schep de helft van de gehaktsaus in de ovenschaal

• Bedek de saus met circa 6 lasagnebladen (je moet een beetje passen en meten)

• Schep vervolgens de helft van de bechamelsaus over de lasagnebladen

• Bedek de bechamelsaus met de tweede helft van de gehaktsaus

• Verdeel wederom circa 6 lasagnebladen over de saus

• Schep de overgebleven bechamelsaus over de lasagnebladen

• Strooit de geraspte kaas over de bechamelsaus zodat alles is bedekt

• Dek de ovenschaal af met zilverfolie

• Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 20 minuten

• Haal de zilverfolie van de ovenschaal af, zet de schaal terug in de oven en bak voor circa 20 minuten tot de kaas gesmolten en goudbruin is geworden

Eet smakelijk!