Microplastic filter voor jouw wasmachine

Laatst bijgewerkt 15-8-2022 15:07Gefeliciteerd met de aankoop van de nieuwste innovatie voor jouw wasroutine, dit AEG microplastic filter voor de wasmachine. Dit wasmachineaccessoire is gemakkelijk te gebruiken en is een geweldige eerste stap naar een duurzame en planeetbewuste wasroutine. Deze kleine stukjes worden microplastics genoemd en zijn minder dan 5 millimeter lang (of kleiner dan de breedte van een #2 potlood).De voordelen van het microplastic filter voor de wasmachine

Microplastics zijn stukjes plastic materiaal kleiner dan 5 mm die voornamelijk uit twee bronnen komen. Primaire microplastics die als kleine deeltjes direct in het milieu vrijkomen. En secundaire microplastics, ontstaan door de afbraak van grotere plastic voorwerpen.
Bij het wassen van synthetische kleding en stoffen kunnen er microplastic vezels in het afvalwater van de was terechtkomen. Jouw innovatieve AEG microplastic filter helpt de meeste van deze microplastic vezels op te vangen voordat ze in het afvalwater van de was komen.Beginnen


Fase één: controleer de inhoud van de doos

In de verpakking vind je de volgende items:
Fase twee: Vereiste hulpmiddelen

Verzamel en bereid de benodigde gereedschappen voor zodat je jouw microplastic filter veilig kunt installeren. Omhet filter correct te installeren, heb je het volgende nodig:1. Schroevendraaier (kruiskop), 2. Schroevendraaier (platte kop), 3. Handschoenen, 4. Rolmaat, 5. Boor (bit 6 mm), 6. Hamer, 7. Potlood, 8. Waterpas.Fase 3: Vind de juiste ruimte

Voor een veilige en correcte installatie moet het microplastic filter stevig aan de muur naast jouw wasmachine worden gemonteerd. Om lekkage te voorkomen, plaats je het microplastic filter niet direct boven jouw wasmachine, maar installeer je het microplastic filter ongeveer 110 cm boven de vloer aan de linker- of rechterkant van jouw wasmachine. Zorg er ook voor dat boven het filter minimaal 40 cm vrije ruimte is.

Raadpleeg voor meer details en veiligheidsinformatie de gebruikershandleiding in de verpakking.Fase 4: Installatie

Nu ben je klaar om het microplastic filter te installeren.STAP 1
Haal met behulp van een platte schroevendraaier het filter uit de verpakking en verwijder de muursteun van het microplastic filter.STAP 2
De positie van jouw filter moet voldoen aan de volgende voorwaarden in stap 2a en 2b:


STAP 2a:
Plaats de muursteun op de juiste hoogte, meet 110 cm* vanaf de bovenkant van de muursteun tot aan de vloer (of voetstuk indien aanwezig).

*Tolerantie toegelaten in filterhoogte positie is +/-5cm.

- Controleer waar jouw afvoerpunt is voordat je de muursteun plaatst. Het microplastic filter is voorzien van één afvoerslang met een lengte van 100 cm.
- Zorg voor voldoende ruimte boven jouw microplastic filter voordat je de muursteun plaatst. Het filter heeft minimaal 40 cm vrije ruimte nodig boven het filter, zodat je het patroon kunt verwijderen en plaatsen.STAP 2b:
Zorg er bij het markeren van de 3 boorgaten voor dat de muursteun waterpas hangt.STAP 3
Gaten in de muur boren en de pluggen plaatsen.

WAARSCHUWING! Controleer voordat je in de muur boort of er zich geen waterleidingen of elektrische leidingen bevinden in de muur waar je doorheen boort. De aanbevolen boor is ф 6 mm. Het microplastic filterpakket bevat drie schroeven en pluggen voor het correct installeren van het filter. De meegeleverde hulpmiddelen om jouw filter te installeren zijn geschikt voor bevestiging op een stenen muur.

WAARSCHUWING! Als je muur van een ander materiaal dan baksteen is gemaakt, zorg er dan voor dat je de juiste pluggen en de juiste schroeven kiest om een veilige en functionele installatie te realiseren op basis van het type materiaal waarvan je muur is gemaakt.


STAP 4
Monteer de muursteun met de meegeleverde schroeven en pluggen, zorg ervoor dat de muursteun stabiel en goed uitgelijnd is.STAP 5
Pak de afvoerslangen, de slangklemmen en het filterhuis. Plaats de slangklemmen op de afvoerslangen en sluit deze aan op het filter volgens de IN/OUT-aanduidingen:

IN: Sluit hier de afvoerslang van de wasmachine op aan.
UIT: Sluit hier de meegeleverde afvoerslang op aan en het andere uiteinde op de afvoer.

WAARSCHUWING! Voordat je de afvoerslang aansluit op het accessoire/microplastic filter, moet je ervoor zorgen dat de wasmachine is uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact is gehaald.

Draai de slangklemmen vast met een schroevendraaier. Om de aansluiting correct te voltooien, moeten de slangklemmen worden aangebracht. Volg de instructies precies om ervoor te zorgen dat de slangklemmen goed zitten.
Bij gebruik van de schroevendraaier. zorg ervoor dat je het filterhuis of de slangen niet beschadigt.
STAP 6
Volg de beweging die op de afbeelding wordt getoond, bevestig het filterhuis aan de muursteun, zorg ervoor dat jede "klik" hoort die bevestigt dat het filterhuis correct aan de muursteun is bevestigd.

Je kunt nu duurzaam wassen!
Nu ben je klaar om de was te doen met ondersteuning van het AEG microplastic filter - een van de meest innovatieve duurzaamheidsartikelen op de markt. Nu je er goed aan hebt gedaan om je het AEG microplastic filter hebt geïnstalleerd, is hier een gemakkelijk te volgen video met tips om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren.Onderhoud en reiniging van jouw AEG microplastic filterHet AEG microplastic filter is een handig accessoire en een statement naar jouw ambitie om actief deel te nemen aan de zorg voor onze planeet. Met slechts een kleine inspanning van jou, kan dit accessoire zijn werk blijven doen door microplastic vezels op te vangen die vrijkomen uit synthetische stoffen.

Als de cartridge vol is, verandert de indicator op het deksel in rood om aan te geven dat de cartridge moet worden schoongemaakt.

OPMERKING: Als het filter vol is, wordt de wascyclus niet onderbroken, maar laat het filter water langs het filter stromen. Dit betekent dat het filter vanaf dat moment geen microplastic vezels meer verzamelt totdat je het schoonmaakt.


Het filter reinigen


STAP 1 – HET FILTER OPENEN
Open het filter door het deksel linksom te draaien van het vergrendelingssymbool naar het ontgrendelingssymbool (zichtbaar op de voorkant van het filterhuis zoals weergegeven in afbeelding 2) en til het deksel op.


STAP 2 – VOORBEREIDING OM DE CARTRIDGE TE REINIGEN
Houd er dus rekening mee dat deze vol afvalwater kan zitten voordat je begint met het reinigen van de cartridge. We raden aan om een emmer of een kleine plastic bak eronder te houden.

STAP 3 – DE CARTRIDGE REINIGEN
Zodra je de cartridge in een container hebt geplaatst om eventueel gemorst water tegen te gaan, pak je de borstel die bij het microplastic filter is geleverd en verwijder je met op en neergaande poetsbewegingen zoveel mogelijk van de vezels die aan de cartridge vast zitten. Je kunt ook een papieren handdoek gebruiken om zoveel mogelijk materiaal eraf te halen.STAP 4 – AFVALVERWIJDERING
Om het filter op een milieuvriendelijke manier te blijven gebruiken, vermijd het gebruik van water om het filter te reinigen of onder water te laten lopen. Gooi het afval in plaats daarvan weg in een daarvoor bestemde vuilnisbak. Als de cartridge leeg is, verwijder dan het vuil uit de cartridge en gooi deze in een droge afvalbak.


VOORZICHTIGHEID! Afval dat door de cartridge wordt opgevangen, bevat microplastics, microvezelresten, wasmiddelresten en vuil. Het moet in een droge afvalbak worden weggegooid.
STAP 5 – DE DEKSEL OPNIEUW AANSLUITEN
Voordat je het patroondeksel weer aansluit, moet je de knop resetten en het water in het deksel verwijderen. Houd het deksel vast, draai het zoals in afbeelding 10, en zorg ervoor dat al het water in een aparte bak wordt opgevangen, en dat de rode wijzerplaat niet meer zichtbaar is wanneer het deksel op het filter wordt geplaatst.

STAP 6 – DE CARTRIDGE OPNIEUW AANSLUITEN
Om de cartridge opnieuw aan te sluiten:
1. Plaats de cartridge.
2. Houd het patroon met één hand vast en draai vervolgens met de andere hand het deksel met de klok mee - van ontgrendelsymbool naar vergrendelsymbool.

STAP 7 – HET FILTER SLUITEN
1. Plaats het patroon met het deksel in de filterbehuizing.
2. Draai het deksel met de klok mee — van ontgrendelsymbool naar vergrendelsymbool.
Jouw AEG microplastic filter is nu klaar voor gebruik en presteert op zijn best.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies voor je apparaat.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.