Deur vaatwasser springt open tijdens een wasprogramma

Laatst bijgewerkt 1-9-2023 13:12

Probleem

  • Vaatwasser deur springt open tijdens programma.
  • Vaatwasser tijd telt af bij ECO programma terwijl de deur open gegaan is met nog ongeveer 80 minuten te gaan (1 uur en 20 minuten  tijdens de AirDry-functie).

Heeft betrekking op

  • Vaatwasser

Oplossing

  1. Dit is normaal. Bij de huidige generatie vaatwassers gaat de deur gedurende het programma open tijdens de droogfase. Dit is de AirDry-functie. Afhankelijk van het gekozen programma kan de tijd wanneer de deur open springt verschillen. Bij het ECO programma kan zelfs tot 80 minuten (1 uur en 20 minuten) voor het einde van het programma de deur open springen.
  2. Controleer het gewicht en de afmetingen van het deurpaneel, raadpleeg hiervoor de installatie instructie. Wanneer het gewicht of de afmetingen groter zijn dan in de installatie instructie is aangegeven, neem dan contact op met de installateur van de vaatwasser.
  3. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.


Voorbeeld uit de installatie instructie:

 

Oorzaak

  • Vaatwasser die uitgerust met een AirDry-functie, laten tijdens de droogfase automatisch de deur open gaan, om de vaat te laten drogen met behulp van lucht.
  • Wanneer het deurpaneel niet voldoet aan de opgegeven specificaties die in de installatie instructie staan, kan de deur vanzelf open gaan.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.