Hoe houd je groenten langer vers?

Laatst bijgewerkt 13-5-2020 16:04

Seizoensfruit en groenten zijn heerlijk, maar ze vers houden kan een uitdaging zijn.Asperges bewaren

Voorkom dat de asperges uitdrogen. Houd het elastiekje om de bos heen en snijd ongeveer 2,5 cm van de uiteinden af. Zet de asperges rechtop in een glas met zo'n 5 cm water en bedek losjes met een plastic zakje. De asperges blijven zo tot wel 7 dagen vers en knapperig.


Avocado vers houden

Avocado’s blijven heel lang goed in de koelkast omdat door koeling het rijpingsproces wordt gestopt. Laat avocado's op het aanrecht rijpen en gebruik vervolgens de koelkast om de rijpheid te behouden. Haast? Stop avocado's in een papieren zak om het rijpen te versnellen.


Zo houd je broccoli vers

Broccoli is een gewas dat in koude omstandigheden gedijt en dat een hoge luchtvochtigheidsgraad nodig heeft. Je kunt het dan ook het best bewaren in de groentelade van je koelkast met een hoge luchtvochtigheidsinstelling. Niet samen met fruit bewaren, broccoli kan niet tegen het ethyleengas dat fruit produceert


Zo houd je sla vers

Je kunt sla het best vers houden in de groentelade van je koelkast met een hoge vochtigheidsinstelling - dit geldt voor alle bladgroenten. Als je geen vochtigheidsbediening hebt: was de sla, wikkel deze in papieren doekjes en bewaar de sla in een afgesloten houder.


Zo gebruik je de vochtigheidsbediening

Weet je niet goed hoe je de vochtigheidsbediening in je groentelade moet gebruiken? Er is een eenvoudige vuistregel. Voedsel dat kan rotten hebben een lagere vochtigheidsinstelling dan andere. Houd fruit gescheiden, want dat veroorzaakt vaak rotting van groenten door de productie van ethyleengas.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.