Mijn koelkast maakt een vreemd geluid

Laatst bijgewerkt 17-9-2021 15:26

Probleem

 • Koelkast maakt een hard geluid.
 • Koelkast maakt lawaai.

Heeft betrekking op

 • Koelkast

Oplossing

Een koelkast kan tijdens normaal gebruik verschillende geluiden maken.

Hier onder staan een aantal voorbeelden van geluiden die een koelkast kan maken:

 1. Een zoemend geluid van de ventilator.
 2. Een klik van de thermostaat, wanneer de compressor aan of uit gaat.
 3. Een sissend/piepend geluid door inspuiting van het koelmiddel in de leidingen.
 4. Een brommend geluid tijdens het draaien van de compressor.
 5. Een borrelend geluid van het koelmiddel in de leidingen.
 6. Een krakend geluid afkomstig van de achterwand.
 7. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak. 

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Wanneer de ventilator in het koel en/of vries gedeelte draait, is er een zoemend geluid hoorbaar. Dit is een normaal geluid in de koel-vriescombinatie.
 • Wanneer de thermostaat van de koel-vriescombinatie in- of uitgeschakeld wordt, zal er een klikgeluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid in de koel-vriescombinatie.
 • Wanneer er koelmiddel in de leidingen wordt gespoten, zal er een sissend/piepend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid. Alle koel-vriescombinaties zijn uitgerust met een milieu vriendelijk koelmiddel, waardoor er sissende of piepende geluiden hoorbaar zijn ten opzichte van oudere koel-vriescombinaties.
 • Wanneer de compressor van de koel-vriescombinatie draait, zal er een brommend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid voor het draaien van de compressor.
 • Wanneer het koelmiddel in de leidingen veranderd van samenstelling, kan er een borrelend geluid hoorbaar zijn. Dit is een normaal geluid voor een koel-vriescombinatie.
 • Een krakend geluid wordt veroorzaakt door het afkoelen van de de leidingen in de achterwand. Dit is een normaal geluid voor een koel-vriescombinatie.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.