Hoe krijg je het beste uit je AEG koffiemachine

Laatst bijgewerkt 11-4-2022 11:38

Je innovatieve AEG-koffiezetapparaat is een cruciaal onderdeel om het beste uit jouw ochtendkoffieritueel te halen of je te helpen die middagenergieboost te krijgen. Dus hier is een handige gids om je te helpen optimaal te genieten van jouw AEG-koffiezetapparaat.


ZORG ERVOOR DAT DE KOFFIEMACHINE ALTIJD WORDT INGESCHAKELD

Voer deze eenvoudige stappen uit om ervoor te zorgen dat jouw machine aan gaat. Controleer eerst of de hoofdschakelaar aan staat, controleer vervolgens of de IEC-kabel goed is aangesloten en controleer vervolgens of de koffiemachine is aangesloten op een stopcontact.

Bekijk deze video's om te zien hoe het werkt:

Als je een koffiezetapparaat met een draaiknop hebt:Als je een koffiezetapparaat met een aanraakscherm hebt:HET FILTER VAN DE WATERONTHARDER INSTALLEREN

Om er zeker van te zijn dat het wateronthardingsfilter correct werkt met de koffiemachine, draai je aan de draaiknop om "menu" te selecteren en vervolgens in "basisinstellingen", selecteer je "water" en bevestig je dat er een nieuw wateronthardingsfilter is geïnstalleerd. Haal vervolgens het filter uit de verpakking en laat kraanwater door het gat in het filter lopen totdat er water uit de openingen komt. Plaats het filter in het waterreservoir en dompel het volledig onder voor ongeveer tien seconden, kantel het en druk er licht op om de luchtbellen te laten ontsnappen.

Alleen van toepassing op koffiemachines met een draaiknop.


ZORG ERVOOR DAT JE KOFFIE ALTIJD PRECIES DE JUISTE TEMPERATUUR HEEFT

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw koffie precies de juiste temperatuur heeft. Voel je vrij om te implementeren wat voor jou werkt. Eerst kun je de machine opwarmen door gebruik te maken van de spoelfunctie. Je kunt ook heet water gebruiken om de kopjes op te warmen en vervolgens de koffietemperatuur in het menu in te stellen.

Bekijk deze video's om te zien hoe je dat doet:

Als je een koffiezetapparaat met een draaiknop hebt:Als je een koffiezetapparaat met een aanraakscherm hebt:KRIJG ALTIJD STERKE EN ROMIGE KOFFIE

Om de gewenste koffieresultaten te krijgen, kunt u proberen de draaiknop voor de maalgraad stap voor stap tegen de klok in te draaien. Zorg ervoor dat je de knop alleen draait terwijl de molen aan staat.


ZORG ERVOOR DAT DE MELK ALTIJD GOED UIT DE MELKBAK KOMT

Volg deze stapsgewijze instructies om ervoor te zorgen dat je de latte van je dromen kunt maken. Verwijder het melkreservoir, reinig het heetwater-/stoomaansluitmondstuk en verwijder het melkreservoir. Zorg ervoor dat wanneer je de thermische behuizing reinigt, je deze alleen met een vochtige doek schoonmaakt.

Verwijder vervolgens de melktuit en het zuigbuisje, draai de schuimregelknop rechtsom naar de “INSERT”-stand en trek hem eraf. Reinig elk onderdeel van de melkopschuimer en zorg ervoor dat er geen melkresten achterblijven op de holte en groef onder de wijzerplaat. Schraap indien nodig de groef met een tandenstoker.

Sluit de wijzerplaat opnieuw aan en lijn de pijl uit met het woord "INSERT". Sluit de tuit en de melkaanzuigslang weer aan. Plaats het melkreservoir in de thermische behuizing. Plaats tot slot het deksel weer op het melkreservoir.


ALS DE KOFFIE TE LANGZAAM WORDT GELEVERD OF PER KEER TE WEINIG

Draai de regelknop voor de maalgraad één klik met de klok mee in de richting van "7" terwijl de koffiemolen in werking is. Ga met één klik per keer door totdat de koffieafgifte naar tevredenheid is. Bedenk echter dat het effect pas zichtbaar is na het afgeven van twee koffies.

Bekijk deze video's voor een beter beeld:

Als je een koffiezetapparaat met draaiknop hebt:Als je een koffiezetapparaat met een aanraakscherm hebt:NEEM DE INFUSSER ALTIJD GEMAKKELIJK UIT

Volg deze stappen zodat je de zetgroep altijd gemakkelijk kunt verwijderen. Schakel het apparaat uit door op de aan/uit/stand-by-knop te drukken, wacht tot het koffiezetapparaat is uitgeschakeld, schuif het lekbakje iets terug en verwijder de zetgroep.


AAN HET EINDE VAN HET ONTKALKEN VERZOEKT HET APPARAAT EEN DERDE SPOELING

Als de koffiemachine aan het einde van het ontkalken om een derde spoelbeurt vraagt, verwijder je gewoon het waterreservoir, vul het tot het maximale niveau en leeg vervolgens de vloeistof uit het lekbakje om te voorkomen dat het overloopt.


ZORG DAT ER WATER OF STOOM UIT DE WATERSPUIT KOMT

Stop de afgifte van warm water door op “STOP” te drukken. Was alle delen van de tuit grondig met een spons en warm water.


SOMS BEVAT DE MELK GROTE BELLEN EN SPUIT UIT DE MELKUITLOOP OF ER IS WEINIG SCHUIM

Het kan zijn dat de melk niet koud genoeg is of niet halfvol of mager is. Zorg ervoor dat je magere of halfvolle melk gebruikt op koelkasttemperatuur (ongeveer 5°C). Als het resultaat niet naar wens is, probeer dan het merk melk te veranderen.

Bekijk hier:

Als je een koffiezetapparaat met een draaiknop hebt:Als je een koffiezetapparaat met een aanraakscherm hebt:VOILA! VOLG DE BOVENSTAANDE TIPS OM ERVOOR TE ZORGEN DAT JE ALTIJD KUNT GENIETEN VAN EEN HEERLIJKE KOP VAN JOUW FAVORIETE KOFFIE. 
GENIET ERVAN!

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies voor je apparaat.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.