Hoe reinigt u uw AEG inductie- of keramische kookplaat ? (video)

Laatst bijgewerkt 1-2-2024 15:51

Probleem

 • Hoe reinigt u uw AEG inductie- of keramische kookplaat ?
 • Vlekken op de kookplaat
 • Witte vlek op glasplaat

Heeft betrekking op

 • Kookplaat Inductie
 • Kookplaat Keramisch

Oplossing

Standaard inductiekookplaat schoonmaken

1. Schakel de kookplaat uit en wacht tot de kookplaat is afgekoeld.

2. Verwijder onmiddellijk: gesmolten plastic, plastic folie, suiker en voedsel met suiker, anders kan het vuil het glas van de kookplaat beschadigen.

3. Gebruik een speciale kookplaatschraper (verkrijgbaar in onze webshop) op het glazen oppervlak in een scherpe hoek en verplaats het mes op het oppervlak.

4. Reinig de kookplaat met Vitro Care-kookplaatreiniger (verkrijgbaar in onze webshop).

5. Veeg de kookplaat droog met een zachte doek.

Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw apparaat voor meer informatie.


SaphirMatt glazen inductiekookplaat schoonmaken

 1. Schakel de kookplaat uit en wacht tot de kookplaat is afgekoeld.
 2. Reinig het matte glasoppervlak:Gebruik de kookplaatschraper om etensresten of hardnekkige vlekken te verwijderen. Zorg ervoor dat u plastic of suikerachtige substanties onmiddellijk verwijdert.
  Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een krasbestendige, fijne spons. Gebruik niet de klassieke geelgroene spons omdat de aluminiumdeeltjes op de harde laag het glas kunnen beschadigen en verkleuren.
 3. Reinig de zijpanelen:  

  Reinig met afwasmiddel. Gebruik geen mild schurend reinigingsmiddel, poetsmiddelen, schrapers of de harde laag van een spons om de zijranden schoon te maken. 

  Als je metalen zijranden hebt, kunnen vuil en kleine voedselresten zich ophopen in de opening tussen het glasoppervlak en de zijrand. Gebruik een houten tandenstoker om de tussenruimte schoon te maken.  

 4.  Neem de kookplaat af met een zachte, droge doek.

  Instructievideo Standaard inductiekookplaat schoonmaken

Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.