Mijn nieuwe inductie kookplaat gaat niet aan

Laatst bijgewerkt 17-1-2023 12:46

Probleem

 • Mijn nieuwe inductie kookplaat of gaat niet aan of start niet.
 • Als ik op de Aan/uit-toets druk van mijn kookplaat gebeurt er niks.

Heeft betrekking op

 • Kookplaat Inductie

Oplossing

 1. Bij sommige modellen inductiekookplaten dient er een pan op de zone te worden gezet om de kookplaat aan te kunnen zetten. Wanneer een inductie kookplaat een bedieningspaneel heeft zoals hier onder afgebeeld staat, zal er een pan op de zone moeten staan om de inductiekookplaat aan te kunnen zetten en het bedieningspaneel op te laten lichten.

  Kookplaten:
 2. Controleer de zekering in de meterkast waar de kookplaat op aangesloten is. Wanneer deze steeds afslaat neem dan contact op met
  een gekwalificeerde elektricien.
 3. Neem contact op met onze servicedienst voor een afspraak.

Wanneer de bovenstaande suggesties het probleem niet hebben opgelost, adviseren wij een bezoek van een technicus aan te vragen.

Oorzaak

 • Op basis van pan detectie zullen sommige inductiekookplaten pas aan gezet kunnen worden door een pan op de zone te zetten.
 • Wanneer de zekering in de meterkast is aangesproken waar de kookplaat op aangesloten is, kan er mogelijk een verkeerde aansluiting zijn gemaakt, raadpleeg daarom eerst een elektricien om de aansluiting en de installatie te controleren.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.