ZET JE PANNEN NEER WAAR JE WIL

Laatst bijgewerkt 21-6-2021 11:06

Aan de slag gaan met jouw AEG TotalFlex-inductiekookplaat is net zo eenvoudig en intuïtief als de flex inductiekookplaat zelf. Hieronder staan enkele van de belangrijkste kenmerken en hun functies. Je vindt er ook schoonmaaktips en hoe je tijdens het koken meer duurzaamheid en energie-efficiëntie in de keuken kunt bereiken.

FLEX INDUCTIEKOOKPLAAT

TotalFlex reageert op aanraking en biedt onbeperkte flexibiliteit, volledige controle en een vloeiende kookervaring op jouw flexinductiekookplaat. Eenmaal ingeschakeld, kun je pannen overal op het oppervlak plaatsen en zal het jouw beweging volgen en erop reageren voor het beste inductievermogen. Ongeacht de grootte van je pan - van grote paella tot lange vispannen - er is een comfortabele plek voor op de kookplaat, zonder het kookproces te verstoren.ACTIVETOUCH

e beste inductiekookplaten zijn intuïtief. Je zet simpelweg je kookplaat aan en plaatst een pan waar je maar wilt, en hij licht automatisch op en laat zien welke kookzones er in gebruik zijn. Eenmaal geselecteerd, zie je de temperatuur- en vermogensniveaus in het rood en de rest blijft wit. Verlichte LED-lampjes geven aan waar het kookgerei is geplaatst, waardoor je volledige controle en flexibiliteit hebt tijdens het koken.

INDUCTIEKOOKPLAAT ZONDER ZONES

Met de Bridge Function combineer je twee kookzones tot één grote kookzone. Zo creëer je jouw eigen inductiekookplaat zonder zones. Perfect voor plancha's of rechthoekige braadpannen. Wanneer je een metalen pan of pan op de glazen inductiekookplaat plaatst, zal de kookplaat detecteren dat de pan twee warmtezones bedekt. Het brugpictogram wordt automatisch weergegeven. Tik er één keer op om de warmtezones te combineren, zodat je met één controller het vermogen en de tijd van het gerecht kunt aanpassen.

Als, om wat voor reden dan ook, het brugpictogram niet verschijnt, kies dan de kookmodus handmatig. Deze modi omvatten: Midden, Verticaal, Horizontaal en Standaard kookzone. Kookzoneaanduidingen veranderen automatisch, om de mogelijke combinaties weer te geven, ongeacht de panmaat.

Ongeacht de kookconfiguratie of vermogensniveaus, het is belangrijk om alle pannen op het oppervlak te houden zonder de gebruikersinterface te bedekken met heet kookgerei.

DUURZAAM KOKEN

Je kunt met jouw inductiekookplaat zonder zones verschillende stappen ondernemen om meer duurzaamheid tijdens het kookproces te bereiken. Kies met de slimme, efficiënte Eco Timer de kooktijd die je nodig hebt en jouw kookplaat wordt vroegtijdig uitgeschakeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van restwarmte en vermogensniveaus om ervoor te zorgen dat jouw gerecht correct klaar is. Deze functie is een geweldige manier om duurzaam te koken en tegelijkertijd efficiënt te zijn.

Een andere belangrijke en gemakkelijke tip voor een betere houdbaarheid is het gebruik van een deksel tijdens het koken of braden. Hierdoor verwarm je sneller of gebruik je de restwarmte.

INDUCTIEKOOKPLAAT MET KINDERSLOT

Een ander kenmerk van de inductiekookplaat die veiliger blijkt in de keuken dan een gaskookplaat, is het kinderslot. Het kinderslot geeft je controle over de blootstelling aan hitte van het keramische oppervlak of over ongewenst gebruik van de inductiekookplaat zelf.


INDUCTIEKOOKPLAAT SCHOONMAKEN

Het is gemakkelijk om de inductiekookplaat schoon te maken en hem optimaal te laten functioneren. Begin met het schoonmaken van het oppervlak na elk gebruik en zorg ervoor dat jouw kookgerei een schone bodem heeft. Voor het dagelijkse morsen op het kookplaatoppervlak, plaats je eenvoudig een natte doek over de vlek om het gedroogde voedsel of de vloeistof te verzachten en werk het af met een keramische glascrème-reiniger. Als je een reiniger gebruikt, vermijd dan producten met schurende chemicaliën of een hoge zuurgraad, die het zwarte oppervlak beschadigen. Het is prima om een scheermesje op je kookplaat te gebruiken of koop een kookplaatschraper. Zorg ervoor dat het schoon en scherp is.

Verwijder onmiddellijk van het oppervlak: gesmolten plastic, plastic folie, suiker of voedsel met suiker.

Verwijder als de kookplaat afgekoeld is: kalkringen, waterringen of vetvlekken met een vochtige doek en een niet-schurende keramische glascrème reiniger. Glanzende metaalverkleuring kan van het zwarte oppervlak worden verwijderd met een oplossing van water en azijn en een zachte doek.

KRACHTBOOST

Het "P" -symbool op de kookplaat verwijst naar de PowerBoost-functie. Deze functie is veel sneller dan gas en geeft jou volledige controle over jouw inductiekookplaat, waardoor je een snelle uitbarsting van warmte krijgt, zodat je vrijwel onmiddellijk water kunt koken. Het is perfect voor taken zoals het koken van aardappelen en ook voor andere snelkookklussen, zoals het aanbraden van vlees. Vanwege zijn snelheid en kracht is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van olie en de pan niet onbeheerd achter te laten.


Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.