Combi magnetron wordt te heet bij gebruik van de oven functie en alles komt er hard gebakken uit

Laatst bijgewerkt 17-10-2023 15:52

Probleem

 • Combi magnetron wordt te heet bij gebruik van de ovenfunctie, de broodjes in de oven verbranden.
 • Combi magnetron verwarmt te hard bij gebruik van de oven.
 • Broodjes en cake worden te hard gebakken in mijn combi magnetron.

   

Heeft betrekking op

 • Combi magnetron

Oplossing

 1. Wanneer je bijvoorbeeld broodjes afbakt in je combi magnetron en enkel de heteluchtfunctie wil gebruiken, dan volstaat het om de broodjes in de oven te leggen en de ovendeur gewoon te sluiten.
  Je moet dus NIET op de START knop drukken! 2. Als bovenstaande suggestie werd uitgevoerd en het probleem is niet opgelost, raden we het bezoek aan van onze servicetechnicus. 

  Neem contact op met onze servicedienst of boek zelf een service-afspraak online en kies daarbij de gewenste datum voor het bezoek. Klik rechts bovenaan dit artikel op "Plan een service-afspraak".

Oorzaak

 • Als je broodjes in de oven stopt en toch op start drukt, dan wordt ook de magnetronfunctie ingeschakeld. Dit kan ervoor zorgen dat je broodjes verbranden of te hard gebakken worden.
Service-afspraak maken
Service-afspraak maken

Dankzij onze betrouwbare en professionele service kun je erop vertrouwen dat wij elke dag de best mogelijke zorgkwaliteit leveren. Dat is onze belofte aan jou. We hebben vakkundige technici die je in het hele land snel van dienst kunnen zijn. Bij reparaties maken we uitsluitend gebruik van originele AEG onderdelen.

Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.