AquaClean gebruiken om je AEG-oven schoon te maken

Laatst bijgewerkt 14-11-2023 16:04

Stoom afvegen met vaatdoek in oven

AquaClean is een handige ovenfunctie die het onderhoud van een oven eenvoudiger maakt. Het behandelt gemorst voedsel en spetters voor, zodat zelfs hardnekkige resten gemakkelijker kunnen worden verwijderd. AquaClean is beschikbaar op een selectie AEG-ovens.

Verschillende AEG-ovenmodellen kunnen verschillende reinigingsfuncties hebben om schoonmaken te vergemakkelijken. Raadpleeg de handleiding van jouw oven om te ontdekken welke functies jij hebt om het reinigen van jouw oven te vergemakkelijken.

Wat is AquaClean en waarom zou je het gebruiken?

AquaClean gebruikt stoom om achtergebleven vet- en voedselresten van het ovenoppervlak te verwijderen. Giet gewoon water in de bodem van de oven en voer een specifieke kookcyclus uit (geen reinigingscyclus) om stoom te genereren en voedselresten voor te behandelen. Dit maakt het gemakkelijker om de oven schoon te vegen zodra deze is afgekoeld.

Hoe AquaClean gebruiken

1. Giet 200 ml water rechtstreeks in de daarvoor bestemde ruimte op de ovenbodem Opmerking: niet in het waterreservoir, als je ovenmodel er een heeft
2. Selecteer de Hetelucht-instelling  . Als jouw toestel de SteamBake-knop heeft, dit is een speciale knop op het bedieningspaneel met een

stoompictogram, druk dan ook op deze

3. Stel de temperatuur in op 90°C

4. Laat de oven 30 minuten werken

5. Zet de oven uit en laat hem afkoelen

6. Als de oven koud is, veeg je de binnenkant van de oven af met een zachte doekRaadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

Nu je alles hebt geleerd over het gebruik van AquaClean, wil je misschien meer leren over het schoon houden van je oven. Klik hier voor meer informatie over het reinigen en onderhouden van jouw oven.

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies voor je apparaat.