De grillfunctie van de oven gebruiken

Laatst bijgewerkt 13-5-2020 16:31

De grillfunctie wordt het minst vaak gebruikt. Wist je dat je de grillfunctie ook kunt gebruiken als een soort barbecue? Wie houdt er niet van een goede BBQ?

Er gaat niets boven het bereiden van voedsel boven een vlam. Het zicht ... Het geluid ... De geur ...


Maar soms heeft de natuur andere ideeën

Wind, regen, hagel of gewoon ijzingwekkende kou. Je kunt niet altijd buiten barbecueën.


Maak je geen zorgen

Door gebruik te maken van de grillstand op je oven kan je daadwerkelijk het hele jaar door barbecueën. 


Zo gebruik je de grillfunctie van je oven

Hebt je ooit de grillstand van je oven gebruikt? Beschouw het als een omgekeerde grill. In plaats van warmte die van beneden komt, komt deze van boven. Hoewel je geen rokerige smaak krijgt, krijg je een geweldig knapperig korstje. Gerechten die snel kunnen worden gegrild werken geweldig in de oven. De meeste ovens schakelen de grill uit zodra de doeltemperatuur is bereikt. Om de grill door te laten werken, kun je de ovendeur op een kier laten staan. Controleer het eten regelmatig, zodat het niet aanbrandt.


Zo kun je grillen je op je kookplaat

Tover je kookplaat om tot een grill. Gebruik een gietijzeren braadpan, die houdt de warmte goed vast, blijft heet en maakt van die kenmerkende schroei strepen. Plaats de pan op het fornuis en verwarm deze tot hij heel heet is. Draai de temperatuur dan terug naar medium en behoud deze temperatuur voor de rest van het bereidingsproces. Als de pan begint te roken, is deze te heet. Dep voor de beste resultaten je voedsel droog en smeer het lichtjes in met olijfolie voordat je deze in de pan legt. Onthoud dat je het voedsel niet te vroeg moet omdraaien. Laat het minimaal 3-4 minuten sudderen, zodat het tijd heeft om dicht te schroeien.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.