Opwarmen van restjes in de stoomoven

Laatst bijgewerkt 25-11-2021 14:44


Zou het niet geweldig zijn als je zou kunnen koken met restjes en deze net zo lekker zou kunnen laten smaken als toen ze vers waren?

Koken met restjes

Of je het nu zelf hebt gekookt of hebt laten bezorgen, met de functie Stoomregeneratie in onze AEG-stoomovens kun je je restjes opwarmen en ze net zo lekker maken als toen je ze de eerste keer at. Met stoomregeneratie kun je jouw voedsel opwarmen en de beste smaak terugkrijgen door de stoom zachtjes te verdelen, terwijl je de delicate balans vindt om ervoor te zorgen dat jouw voedsel niet uitdroogt en tegelijkertijd voorkomt dat jouw voedsel papperig wordt. Helpt je opgewarmde gerecht die zojuist bereide smaak terug te krijgen.

Hoe kun je het beste koken met wat je in huis hebt?

1.    Selecteer ‘instellingen’

2.    Selecteer ‘specials’

3.    Selecteer ‘stoomregeneratie’

Zet bijvoorbeeld de lasagne op inschuifhoogte 2 en laat deze ongeveer 15-20 minuten in de oven staan. En maak je klaar om van je restjes te genieten alsof ze vers zijn gemaakt.

Wisselende bereidingstijd

Houd er bij het gebruik van stoomregeneratie of het opwarmen van restjes in het algemeen rekening mee dat de bereidingstijd van eten kan verschillen. Gevogelte en vlees hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om op te warmen dan groenten. Gebruik de juiste opwarmtijd op basis van het voedsel dat je kookt, zodat je altijd veilig kunt genieten van restjes en ervoor zorgt dat ze heerlijk smaken.


Onderdelen en accessoires
Onderdelen en accessoires

Vind originele reserveonderdelen of accessoires voor je apparaat in onze webshop en laat ze direct bij jou thuis leveren.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.