Je AEG-oven met de app verbinden

Laatst bijgewerkt 14-11-2023 15:14

AEG-app op smartphone verbinden met oven

Hieronder vind je de eenvoudige stappen die nodig zijn om je AEG oven te verbinden met de AEG-app. De app geeft je slimme ondersteuning, kooktips en geeft aan wat de beste manieren zijn om de functies van je oven te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur en timer direct via je telefoon instellen en wijzigen. Met de app geniet je van het gemak om het kookproces te regelen, zelfs als je niet in de keuken bent.

Wat je nodig hebt

  • Draadloos netwerk met internetverbinding
  • smartphone verbonden met je draadloze netwerk

Let op: alleen 2,4 GHz-netwerken worden ondersteund. Als je meer dan één thuisnetwerk hebt, moeten je oven en smartphone op hetzelfde netwerk zijn aangesloten (2,4 GHz).

Hoe te verbinden

Je oven kan worden geleverd met een QR-code op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich op het voorste frame van de ovenruimte. Als je daar een QR-code vindt, volg je de stappen in optie 1 hieronder. Zo niet, scrol dan verder naar beneden en volg de stappen in optie 2 om handmatig verbinding te maken.

Optie 1: Verbind je oven met behulp van een QR-code

1. Scan de QR-code om onze app te downloaden
Scan de QR-code op het typeplaatje met de camera op je smartphone. Je wordt doorgestuurd naar de AEG-app in de app store. Volg de instructies op je smartphone om de app te installeren. Nadat dit is gebeurd, maak je een MyAEG account aan en log je in.

2. Zet je oven en wifi aan
Schakel je oven in en ga naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Verbindingen' om wifi op de oven zelf in te schakelen. Het kan tot 90 seconden duren voordat de wifi van de oven begint te werken.

3. Scan de QR-code opnieuw met de scanner van de app
Scan de QR-code op het typeplaatje opnieuw met de scanner in de My AEG Kitchen-app om de oven met je smartphone te koppelen.


Optie 2: Verbind je oven handmatig

1. Download onze app en log in
Installeer de AEG-app, maak een MyAEG account aan en log in. Kies in de app voor Oven.

Te downloaden in de App Store Stap in op Google Play

2. Zet je oven en wifi aan
Schakel je oven in en ga naar 'Instellingen' en vervolgens naar 'Verbindingen' om wifi op de oven zelf in te schakelen. Het kan tot 90 seconden duren voordat de wifi van de oven begint te werken.

3. Verbind je smartphone met de wifi van de oven
Verbind je smartphone via de AEG-app met de wifi van de oven. Sluit de app niet tijdens het verbinden. Het kan tot een minuut duren om verbinding te maken met de oven. Eenmaal verbonden, zal het display op je oven je melden dat de Wifi klaar is.

4. Verbind je oven met je thuisnetwerk
In de app wordt je gevraagd om je oven te verbinden met de wifi-inloggegevens van je thuisnetwerk.

- Zoek je thuisnetwerk en voer je wachtwoord in
- Wacht op verbinding. Het kan tot een minuut duren
- Geef je oven een naam in de appRaadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden .

Nadat je je oven met succes aan de app hebt gekoppeld, klik je hier voor meer informatie over het gebruik van de app .

Vind je gebruikershandleiding
Vind je gebruikershandleiding

Los problemen op en vind instructies voor je apparaat.

AEG Smart Home
AEG Smart Home

Een Smart Home voor je apparaten en gemoedsrust ervaringen voor een beter, aangenamer en duurzamer leven.