Steamify® gebruiken op jouw AEG-stoomoven

Laatst bijgewerkt 15-11-2023 14:58

Gebruik de Steamify-functie op AEG-ovens om groenten en gezonde maaltijden te stomen

Ervaar de precisie en uitzonderlijke prestaties van de Steamify®-functie op jouw AEG-oven. Steamify® helpt je om thuis makkelijk gezonde en verrukkelijke maaltijden te stomen. Je vindt deze functie op een specifieke selectie AEG-ovenmodellen.

Wat is Steamify® en waarom zou je het gebruiken?

De meeste mensen zijn zich niet bewust van de vele voordelen die stoomkoken te bieden heeft. Koken met stoom behoudt voedingsstoffen, vitamines, kleur- en smaakstoffen. Je maaltijden bevatten minder vet doordat je minder olie gebruikt en sappen blijven moeiteloos behouden. Als je met stoom kookt, kan je je verheugen op gezondere en sappigere maaltijden.

Steamify® is een functie die stomen gemakkelijker maakt dan je je ooit had kunnen voorstellen. Dankzij Steamify® hoef je de manier waarop je kookt niet aan te passen als je gewoon bent te koken met hete lucht of met boven- en onderwarmte. Je hoeft niet uit te zoeken hoe en wanneer je stoom moet toevoegen, je oven voegt in jouw plaats de juiste hoeveelheid stoom toe op het juiste moment. Steamify® kan bijna al jouw gebruikelijke kookgewoonten vervangen en je met minimale inspanning smakelijkere maaltijden bezorgen.

Hoe Steamify® te gebruiken

Selecteer eenvoudig de Steamify®-functie en stel de temperatuur in met de schuifregelaar op het display. Dit moet de temperatuur zijn die je normaal gesproken gebruikt bij het koken met hete lucht, of zoals aangegeven in jouw recept. Op basis van de temperatuur stelt de oven automatisch het stoomniveau voor je in.

1. Druk op het Steamify®-pictogram op het display

2. Stel de temperatuur in door op de temperatuur op het display te klikken. Kies de gewenste temperatuur
3. Druk op START om te beginnen met koken
4. Volg indien nodig de instructies op het scherm om het waterreservoir te vullen
5. Druk op OK


Steamify® zal zelfs de temperatuur aanbevelen op basis van de resultaten die je wilt bereiken. Terwijl je de temperatuur aanpast, geeft de oven de verwachte resultaten bij verschillende temperaturen aan:

  • 50-100°C – Stoom om te stoomkoken
  • 105-130°C – Stoom voor stoven
  • 135-150°C – Stoom voor een zachte knapperigheid
  • 155-230°C – Stoom voor bakken en braden

Tips en tricks

  • Bij het bereiden van gerechten die een temperatuur van 135°C en hoger vereisen, stel je de gewenste kooktijd in, zodat je volledig gebruik kunt maken van het meerstaps kookproces van Steamify®
  • Als je stoom gebruikt voor zacht krokant maken en de timer instelt, wordt de grillfunctie de laatste minuten automatisch ingeschakeld om een zacht krokant laagje te creëren
  • Wanneer je stoom gebruikt voor bakken en braden en de timer instelt, gaat de laatste minuten de onderwarmte aan voor een krokante bodemRaadpleeg de handleiding voor meer informatie over jouw specifieke ovenmodel. Jouw handleiding kan je hier vinden.

Nu je de Steamify®-functie hebt leren kennen, kan je hier terecht voor nog meer informatie over koken met stoom.

Registreer je producten
Registreer je producten

Registreer je producten bij MyAEG en je hebt alles wat je nodig hebt op één plek.

Review je product
Review je product

Jouw mening is belangrijk voor ons. We waarderen alle feedback die we ontvangen en moedigen alle beoordelingen aan, zolang ze je ervaring met het product weerspiegelen.